AcasăRaportari contabile semestrialeInregistrarea in contabilitate a operatiunilor economico-financiare si raportarea contabila la 30 iunie...

Inregistrarea in contabilitate a operatiunilor economico-financiare si raportarea contabila la 30 iunie 2011

Prin OMFP nr. 2869/2010 – text integral – publicat în M.O. nr. 882/ 2010 au fost aduse urmatoarele modificari si completari:

1. OMFP nr. 3512/2008 – text integral – privind documentele financiar-contabile a fost completat cu art. 141 – 143, referitor la înregistratea în contabilitate a operatiunilor economico-financiare, astfel:

REGULA – Înregistrarea în contabilitate a operatiunilor economico-financiare se efectueaza lunar.

EXCEPTIE:

Entitatile care în exercitiul financiar precedent au înregistrat o cifra de afaceri sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro pot înregistra în contabilitate operatiunile economico-financiare la alte perioade decât lunar, dar nu mai târziu de data pentru care se întocmesc declaratiile privind impozitul pe profit, respectiv data situatiilor financiare anuale sau a raportarilor contabile stabilite potrivit legii.

În acest caz, înregistrarea în contabilitate se efectueaza pe baza documentelor justificative sau a unui centralizator în care sunt înscrise mai multe documente justificative al caror continut se refera la operatiuni de aceeasi natura si la aceeasi perioada, situatie în care documentele justificative se anexeaza la acesta.
În mod similar, înregistrarea în Registrul-jurnal si Cartea mare se efectueaza pentru aceeasi perioada.

Pentru determinarea plafonului de 35.000 euro se utilizeaza cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a României, valabil la data încheierii exercitiului financiar precedent.

2. Raportari contabile la 30 Iunie 2011

REGULA:

Operatorii economici, indiferent de forma de organizare si forma de proprietate, au obligatia sa întocmeasca si sa depuna raportari contabile la 30 iunie 2011 la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice.

Art.IV din OMFP nr. 2869/2010 – EXCEPTIE :

Începând cu data de 1 ianuarie 2011, entitatile care în exercitiul financiar precedent au înregistrat o cifra de afaceri sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro nu mai depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportari contabile în cursul exercitiului financiar 2011.

Pentru determinarea plafonului cifrei de afaceri se utilizeaza cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a României, valabil la data încheierii exercitiului financiar precedent (curs la 31 decembrie 2010- 4,2848lei/euro).

Sursa – http://www.bv.finantepublice.ro/

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!