AcasăTVA - modificari si noutatiStabilirea TVA pentru livrarile taxabile de constructii si terenuri

Stabilirea TVA pentru livrarile taxabile de constructii si terenuri

Pentru interpretarea si aplicarea unitara a art. 137 alin. (1) lit. a), referitor la baza de impozitare a TVA si a art. 140, referitor la cotele de TVA din Codul fiscal, în M.O. nr. 278 din 20 aprilie 2011 a fost publicata Decizia Comisiei fiscale centrale nr. 2/2011, potrivit careia:

pentru livrarile taxabile de constructii si de terenuri, TVA colectata aferenta se determina în functie de vointa partilor rezultata din contracte sau alte mijloace de proba administrate conform O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, astfel:

a) prin aplicarea cotei de TVA la contravaloarea livrarii, conform prevederilor pct. 23 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a titlului VI „Taxa pe valoarea adaugata”, aprobate prin H.G. nr. 44/2004, cu modificarle si completarile ulterioare, în cazul în care rezulta ca:

1. partile au convenit ca TVA nu este inclusa în contravaloarea livrarii; sau
2. partile nu au convenit nimic cu privire la TVA;

b) prin aplicarea procedeului sutei marite, prevazut la pct. 23 alin. (2) din normele metodologice mentionate la lit. a), în cazul în care rezulta ca partile au convenit ca TVA este inclusa în contravaloarea livrarii.

via – http://www.bv.finantepublice.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!