Romania poate aplica taxarea inversa pentru – porumb, grau, secara, floarea soarelui, orz, rapita, sfecla de zahar, soia si orzoaica

0
128

Comisia Europeană a adoptat miercuri, 4 mai 2011, decizia de autorizare a României de a aplica taxarea inversă pentru domeniile cu risc crescut de fraudă.

Faţă de solicitarea României de derogare de la prevederile Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoare adăugată (TVA), Comisia Europeană a adoptat in data de 4 mai 2011, decizia de autorizare a României de a aplica taxarea inversă pentru următoarele categorii de produse: porumb, grâu, secară, floarea soarelui, orz, rapiţă, sfecla de zahăr, soia şi orzoaică.

Pentru a permite combaterea pierderilor semnificative de TVA în anumite domenii cu risc crescut de fraudă, România a transmis Comisiei Europene, în data de 16 iunie 2010, o solicitare de autorizare de a aplica taxarea inversă pentru următoarele categorii de produse: porumb, grâu, secară, floarea soarelui, orz, rapiţă, sfecla de zahăr, soia şi orzoaică.

Ulterior acestei decizii a Comisiei, vor urma, în cadrul Consiliului Uniunii Europene, discuţiile tehnice la nivelul statelor membre iar decizia finală va fi luata de catre Consiliul de autorizare a solicitării de derogare.

Menţionăm că măsura va putea fi aplicată numai după comunicarea deciziei finale a Consiliului de autorizare a solicitării de derogare. Conform prevederilor art II din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 58/2010, taxarea inversă se va aplica bunurilor pentru care România a fost autorizată prin decizia Consiliului începând cu a 10-a zi următoare comunicării de către Consiliul Uniunii Europene a aprobării derogării pentru aplicarea acestor prevederi. Ministerul Finanţelor Publice va publica pe site-ul său oficial www.mfinante.ro data comunicării de către Consiliul Uniunii Europene a aprobării derogării.

Având în vedere necesitatea combaterii în regim de maximă urgenţă a fraudei fiscale în domeniul TVA, România, prin structurile abilitate, va depune toate eforturile pentru finalizarea acestei proceduri în cel mai scurt termen posibil.

via – http://www.mfinante.ro/

Articolul precedentContabilitate cu PFA fara a fi membru CECCAR – opinia datata 04.05.2011 a CECCAR
Articolul următorCe prevede Codul Muncii (actualizat 2011) cu privire la plata salariului

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.