AcasăTVA - modificari si noutatiONRC vine cu precizari pe seama OPANAF 1967/2011 - in privinta inregistrarii...

ONRC vine cu precizari pe seama OPANAF 1967/2011 – in privinta inregistrarii in scopuri de TVA

Dupa cum am precizat si noi intr-un articol anterior, in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 271 din 18.04.2011 s-a publicat Ordinul nr. 1.967/2011 – text integral – al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru aprobarea Procedurii de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată potrivit prevederilor art. 153 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal și pentru aprobarea modelului conținutului unui formular.

Potrivit prevederilor actului normativ menționat, persoana impozabilă care solicită înregistrarea în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, în condițiile art. 153 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, depune la organul fiscal competent declarația de înregistrare/mențiuni, având completată rubrica “Date privind vectorul fiscal”, secțiunea “taxa pe valoarea adăugată”.

Prin organ fiscal competent, în sensul noului act normativ, se înțelege organul fiscal în a cărui rază teritorială își are domiciliul fiscal persoana impozabilă ori în evidența căruia aceasta este înregistrată ca plătitor de impozite și taxe.

Prin urmare, începând cu data de 18 aprilie 2011 comercianții vor solicita înregistrarea în scopuri de TVA la organul fiscal competent.

sursa – onrc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!