AcasăProfit / venitCalculul, declararea si plata impozitului pe profit pentru trimestrul I al anului...

Calculul, declararea si plata impozitului pe profit pentru trimestrul I al anului 2011

Potrivit prevederilor titlului II din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare:

1. Societăţile comerciale bancare persoane juridice române şi sucursalele din România ale băncilor persoane juridice străine, au obligaţia de a efectua trimestrial plăţi anticipate în contul impozitului pe profit anual.În cazul acestor plătitori, pentru determinarea obligaţiei de plată se aplică prevederile art.34 alin.71 din Codul fiscal (alin.71 a fost introdus prin OUG nr.87/2010)

2. Contribuabilii, alţii decât cei nominalizaţi mai sus, au obligaţia de a declara şi plăti trimestrial impozitul pentru profitul realizat în trimestrul de raportare. Impozitul se determină prin aplicarea cotei de 16% asupra profitului impozabil calculat ca diferenţă între veniturile realizate din orice sursă şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, din care se scad veniturile neimpozabile şi se adaugă cheltuielile nedeductibile. La stabilirea profitului impozabil se iau în calcul şi alte elemente similare veniturilor şi cheltuielilor.

Contribuabilii care desfăşoară activităţi de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizează aceste venituri în baza unui contract de asociere, şi în cazul cărora impozitul pe profit datorat pentru aceste activităţi este mai mic decât 5% din veniturile respective sunt obligaţi la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri înregistrate.

Excepţii : Organizaţiile fără scop patrimonial plătitoare de impozit pe profit şi contribuabilii care obţin venituri majoritar din cultura cerealelor, plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură nu au obligaţia declarării şi plăţii impozitului pe profit trimestrial.

Declararea şi plata impozitului pe profit pentru trimestrul I 2011 se face până la data de 26 aprilie 2011.

via – http://www.finantearges.ro/

4 COMENTARII

  1. Buna ziua , va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa calculez deductibilitatea chelt.de protocol la trimestru sau la sfarsitul anului.
    Va multumesc .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!