AcasăNewsCe aduce nou ultima modificare a Legii Contabilitatii

Ce aduce nou ultima modificare a Legii Contabilitatii

Va propunem mai jos un extras din declaratiile Minsitrului de Finante, postate pe site-ul oficial al Guvernului, doarece textul modificarilor nu a aparut inca in Monitorul Oficial. In concluzie, modificarile constau in:

– un sistem simplificat pentru entităţile patrimoniale care au o cifră de afaceri de 35.000 de euro şi active până la 35.000 euro (la 31 decembrie anul precedent)
– entitatile in cauza (de mai sus) vor întocmi în loc de cinci situaţii financiare, numai două – un bilanţ şi un cont de rezultate simplificate (nu si situaţia fluxurilor de numerar, situaţia modificării capitalului şi notele explicative)
– aceste entităţi vor aplica un plan de conturi simplificat – ce cuprinde numai 50 de conturi
– aceste entităţi – nu mai depun bilanţ contabil la 6 luni, deci vor depune numai situaţii financiare anuale
contabilitatea se va ţine, după opţiunea entităţii, de către director financiar sau expert contabil sau persoană fizică cu studii economice superioareprevedere ce genereaza deja confuzii – desi s-a precizat de Ministrul de Finante ca acest lucru s-a discutat şi cu Corpul experţilor contabili pentru a da o şansă acestor tineri absolventi să lucreze în contabilitate

PENTRU A FI LA CURENT CU STIRILE IN DOMENIU – VA PUTETI ABONA LA NEWSLETTER-UL NOSTRU – INTRODUCETI ADRESA DE MAIL IN PARTEA DREAPTA ===>>> SUB CALUPUL DE RECLAME SI APOI CLICK PE “SUBSCRIBE”.

– legat de ţinerea contabilităţii, la persoanele fizice autorizate – vor intocmi registrul de încasări şi plăţi şi registrul de inventar, iar contabilitate poate fi ţinută de către persoană fizică autorizată, expert contabil sau o persoană cu studii economice superioare
semnarea situaţiilor financiare la entităţile care aplică sistem simplificat se va face tot de către persoane fizice cu studii economice superioare
– cei care termină o facultate economică vor putea ţine contabilitatea pentru firmele cu cifră de afaceri de până în 35.000 de euro si active până la 35.000 de euro, pe baza unei convenţiei civile

12 COMENTARII

  1. Si daca administratorul unei societatii fara salariati are studii economice superioare, trebuie sa-si faca conventie civila ca sa semneze bilantul la „intocmit”?!

  2. In baza OUG nr. 37/2011 publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 285 din 22 aprilie 2011 – administratorul societatii cu studii economice superioare, fara contract de munca la soc respectiva sau contract de conventie civila, va putea semna bilantul la Dec 2010?
    Multumesc

  3. Stiti ceva noutati? administratorul societatii cu studii economice superioare, fara contract de munca la soc respectiva sau contract de conventie civila, va putea semna bilantul la 2010?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!