AcasăImpozite/TaxeCum se efectueaza inregistrarea contractelor cu nerezidenţii

Cum se efectueaza inregistrarea contractelor cu nerezidenţii

Potrivit Ordinului ministrului Economiei şi Finanţelor nr. 2.310/2007, persoanele juridice române au obligaţia să înregistreze contractele încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente care execută pe teritoriul României prestări de servicii de natura lucrărilor de construcţii, de montaj, activităţilor de supraveghere, activităţilor de consultanţă, de asistenţă tehnică şi a oricăror alte activităţi care pot constitui sediu permanent în România.

Înregistrarea contractelor se efectuează la unităţile fiscale teritoriale în a căror rază persoanele juridice române beneficiare ale activităţilor menţionate îşi au domiciliul fiscal, conform legii.

Contractele încheiate de persoane juridice române cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente pentru activităţi desfăşurate în afara teritoriului României nu fac obiectul înregistrării.

Declararea si plata impozitului pe dividende cand beneficiarul este un nerezident, persoana juridica sau fizica – detalii aici

Prin excepţie, persoanele juridice române care au calitatea de contribuabili mari şi mijlocii, potrivit reglementărilor legale în vigoare, au obligaţia înregistrării contractelor la unitatea fiscală competentă pentru administrare.

Înregistrarea contractelor se realizează numai prin depunerea la unitatea fiscală competentă a „Declaraţiei de înregistrare a contractelor iniţiale/adiţionale (conexe) încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente”, cod MEF 14.13.01.40/n.

Declaraţia se depune în termen de 30 de zile de la data încheierii contractelor.

Modificările intervenite se declară, în termen de 30 de zile de la data producerii acestora, prin depunerea unei noi Declaraţii de înregistrare a contractelor iniţiale/adiţionale (conexe) încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente.

Sancţiuni

Neîndeplinirea obligaţiei de înregistrare a contractelor se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei.

via – www.finantevalcea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!