AcasăSalarizareAngajatorii vor depune contractele de munca si statele de plata pe suport...

Angajatorii vor depune contractele de munca si statele de plata pe suport electronic

Din ianuarie, angajatorii vor depune contractele de muncă şi ştatele de plată pe suport electronic – reiese dintr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Guvernului.

Guvernul a adoptat în şedinţa de ieri o Ordonanţă de urgenţă care modifică Legea 130/1999 privind unele masuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă, a anunţat ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan Botiş, în cadrul unui briefing de presă organizat la Palatul Victoria.

Una dintre cele mai importante prevederi se referă la faptul că, începând cu 1 ianuarie 2011, contractele de muncă şi ştatele de plată vor fi depuse de angajatori la Inspectoratele Teritoriale de Muncă pe suport electronic. Documentele din aceeaşi categorie încheiate sau completate în luna decembrie a anului în curs vor fi ultimele înaintate pe suport de hârtie şi vor putea fi depuse până la sfârşitul lunii ianuarie 2011.

Tot de la 1 ianuarie angajatorii nu vor mai plăti comisioanele de 0,75% pentru păstrarea carnetelor de muncă la Inspectoratele Teritoriale de Muncă şi de 0,25% pentru păstrarea acestora de către angajator.

„Este o degrevare a taxelor fiscale şi cred că această scădere va contribui, în continuare, la reformele pe care Guvernul României le întreprinde în domeniul reducerii fiscalităţii”, a conchis ministrul Ioan Botiş.

via

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!