Cerere eliberare certificat privind atestarea impozitului platit de persoane fizice nerezidente

2
314

Cererea poate fi prezentată autorităţii fiscale de către persoana juridică română sau de către oricare altă entitate înregistrată în România potrivit legii, plătitoare de venit, în numele persoanei fizice nerezidente. Cererea este conform OMFP nr. 1798 din 14 septembrie 1998, publicat in MO nr. 358 din 22 septembrie 1998 si o gasiti la finalul acestui articol.

PRECIZĂRI – pentru completarea cererii referitoare la eliberarea certificatului privind atestarea impozitului plătit de persoane fizice nerezidente

A) Datele din cuprinsul cererii se dactilografiază de către solicitant.

B) Explicaţii privind completarea cererii:

(1) Se înscrie denumirea statului pentru care se solicită aplicarea convenţiei de evitare a dublei impuneri.

(2) Se înscriu numele şi prenumele persoanei fizice nerezidente pentru care se va elibera certificatul privind atestarea impozitului plătit.

Cerere eliberare certificat de rezidenta fiscala pentru persoane fizice romane – click aici

(3) Se înscrie denumirea localităţii în care îşi are domiciliul persoana fizică nerezidentă care solicită eliberarea certificatului.

(4) Se înscrie domiciliul persoanei fizice nerezidente (stradă, număr etc.).

(5) Se înscrie denumirea persoanei juridice din România sau a oricărei alte entităţi înregistrate în România potrivit legii, care a plătit venitul persoanei fizice nerezidente care solicită eliberarea acestui certificat.

(6) Se înscrie denumirea localităţii în care îşi are sediul persoana juridică din România sau oricare altă entitate înregistrată în România potrivit legii, care a plătit venitul persoanei fizice nerezidente.

Cerere eliberare certificat de rezidenta fiscala pentru persoane juridice romane – click aici

(7) Se înscrie sediul persoanei juridice din România sau al oricărei alte entităţi înregistrate în România potrivit legii (stradă, număr etc.).

(8) Cererea referitoare la eliberarea certificatului privind atestarea impozitului plătit se depune:

– la administraţia financiară, în cazul în care persoana juridică din România sau oricare altă entitate înregistrată în România potrivit legii, care a achitat la extern veniturile respective, îşi are sediul în raza administrativ-teritorială a acesteia;

– la direcţia generală a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţeană, în cazul în care persoana juridică din România sau oricare altă entitate înregistrată în România potrivit legii, care a achitat la extern veniturile respective, îşi are sediul în altă localitate din raza administrativ-teritorială a judeţului decât cea pentru care are competenţă administraţia financiară.

PENTRU MODEL – IN LIMBA ROMANA SI IN LIMBA ENGLEZA – CLICK AICI

2 COMENTARII

  1. […] Cererea poate fi întocmită şi prezentată autorităţii fiscale de către persoana juridică din România sau de către oricare altă entitate, înregistrată în România potrivit legii, plătitoare de venit, în numele persoanei juridice nerezidente, situaţie în care reprezentantul firmei (2) va fi reprezentantul firmei plătitoare de venituri din România. Cerere eliberare certificat privind atestarea impozitului platit de persoane fizice nerezidente – click aici […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.