AcasăCodul munciiBaza de calcul pentru determinarea indemnizatiei pentru cresterea copilului - persoane care...

Baza de calcul pentru determinarea indemnizatiei pentru cresterea copilului – persoane care au realizat venituri din contracte/conventii civile

Care este modul de stabilire a bazei de calcul pentru determinarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului în cazul persoanelor care au realizat venituri din contracte/convenţii civile cu impozitare de 16% la sursă?

Veniturile realizate din contracte/convenţii civile se vor lua în considerare la stabilirea bazei de calcul pentru determinarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, chiar dacă acestea au fost impozitate cu 16%.

Astfel, valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, va fi baza de calcul a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, care se determină ca sumă totală a veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterior datei naşterii copilului şi împărţită la 12.

Motivare:
– art. 5 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 148/2005, aprobate prin HG nr. 1025/2006, cu modificările și completările ulterioare,
– art. 19(indice 1) alin. (1) şi (2) din normele metodologice menţionate

Sursa – http://www.prestatiisociale.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!