Emiterea bonului fiscal in cazul livrarilor de bunuri cu amanuntul care se efectueaza cu plata in avans ori cu plata in rate

0
159

Potrivit art.1 alin.(1) si (2) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999 – text actualizat aici – republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale, cu exceptile prevazute de lege, sa emita bonuri fiscale cu aceste aparate si s_ale predea clientilor.

La solicitarea clientilor operatorii economici vor elibera acestora si factura.

În baza prevederilor art.155 alin.(7) lit.b) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, operatorii economici – persoane înregistrate în scopuri de TVA sunt scutiti de obligatia emiterii de facturi pentru livrarile de bunuri prin magazinele de comert cu amanuntul si prestarile de servicii catre populatie, consemnate în documente fara nominalizarea cumparatorului (n.n. – bonuri fiscale emise cu aparate de marcat electronice fiscale), cu exceptia cazului în care beneficiarul (clientul) solicita factura.

RESURSE UTILE PROBLEMA CASE MARCAT – CLICK AICI

În contextul celor de mai sus – în cazul livrarilor de bunuri cu amanuntul care se efectueaza cu plata în avans ori cu plata în rate, operatorii economici sunt obligati sa emita bonuri fiscale pentru toate sumele (avans/rate) în momentul încasarii acestora de la clienti.

via – http://www.finantearges.ro/

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.