AcasăDeclaratii fiscaleAcum, formularele 318 si 319 pot fi depuse si online

Acum, formularele 318 si 319 pot fi depuse si online

Dupa cum stiti din articolul publicat anterior cu privire la continutul ordinului nr. 2.157/2010 , acesta a adus noutati privind depunerea prin mijloace electronice a formularului 318 „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România, depusă potrivit art. 147 indice 2 alin. 2 din Codul Fiscal” şi a formularului 319 „Declaraţie de ajustare a pro-ratei, potrivit dispoziţiilor art. 147 indice 2 alin. 2 din CF şi ale pct. 49 indice 1 alin. (8) din normele metodologice” (Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 478/13.07.2010).

Formularele 318 „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România” şi 319 „Declaraţie de ajustare a pro-ratei”, aprobate prin OPANAF nr. 3/2010 pentru aprobarea Procedurii de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de către persoanele impozabile stabilite în România pentru importuri şi achiziţii de bunuri/servicii efectuate în alt stat membru al Uniunii Europene, se depun prin intermediul portalului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Semnarea celor două formulare se realizează prin folosirea certificatului digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică.

Utilizarea certificatelor digitale calificate, se face potrivit prevederilor OMFP nr. 858/2008 privind depunerea declaraţiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru obţinerea certificatului digital calificat se parcurg următoarele etape:

1) apelarea unuia din furnizorii de servicii autorizaţi:
– cert SIGN – www.certsign.ro;
– Digi Sign – www.digisign.ro;
– Trans Sped – www.transsped.ro;

2) editarea de pe website-ului ANAF şi depunerea formularului 150 „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat” – link – la sediul direcţiei generale a finanţelor publice a judeţului pe raza căreia sunt înregistraţi operatorii economici, însoţită de următoarele documente:
– documentul de identitate al persoanei fizice care solicită dreptul de utilizare a certificatului digital calificat, în original sau în copie legalizată;
– documentul eliberat de contribuabilul pentru care se depun formularele 318 şi 319 din care rezultă dreptul solicitantului de a semna respectivele formulare pentru contribuabil, în original sau copie legalizată.

Informaţii suplimentare se pot fi obţinute prin accesarea website-ului ANAF, la adresa www.anaf.ro, categoria Servicii online/ Depunere declaraţii persoane juridice – link.

Atenţie! Pentru documentele emise într-o limbă străină, acestea vor fi însoţite de traduceri în limba română certificate de traducători autorizaţi.

sursa – http://www.finantevalcea.ro/

2 COMENTARII

  1. […] Acum, formularele 318 si 319 pot fi depuse si online Tue Jul 20, 2010 9:08 am Dupa cum stiti din articolul publicat anterior cu privire la continutul ordinului nr. 2.157/2010 , acesta a adus noutati privind depunerea prin mijloace electronice a formularului 318 „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România, depusă potrivit art. 147 indice 2 alin. 2 din Codul Fiscal” şi a formularului […] […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!