„Registrul operatorilor intracomunitari” – a aparut proiectul de ordin cu privire la acesta

5
267

Pe siteul oficial al ANAF a aparut proiectul de ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru aprobarea Procedurii de organizare şi funcţionare a Registrului operatorilor intracomunitari, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare in acest sens.

Proiectul prevede ca cererea de înregistrare în Registrul operatorilor intracomunitari se completează şi se depune la organul fiscal competent de către:

UPDATE – a aparut OUG 54/2010 cu privire la ROI – click aici

– persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile, la data solicitării înregistrării în scopuri de TVA conform art.153 sau 1531 din Codul fiscal sau ulterior înregistrării în scopuri de TVA, dacă intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare de natura celor prevăzute la art.1582 alin.(1) din acelaşi act normativ.

Precizari privind inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari (info oficial) – CLICK AICI

PROCEDURA CAZIER PENTRU PERSOANE FIZICE STRAINE – CLICK AICI

PROCEDURA CAZIER PENTRU PERSOANE JURIDICE STRAINE – CLICK AICI

– persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care au fost radiate la cerere sau din oficiu din Registrul operatorilor intracomunitari, dar ulterior, după înlăturarea cauzelor care au determinat radierea, intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare, de natura celor prevăzute la art.1582 alin. (1) din Codul fiscal.

In continuare aveti documentele oficiale puse pe site:

Proiect Ordin – click aici
Anexa 1 – click aici
Anexa 2 – click aici
Anexa 3 – click aici
Anexa 4 – click aici
Anexa 5 – click aici
Anexa 6 – click aici
Anexa 7 – click aici
Anexa 8 – click aici
Referat de aprobare – click aici

Articolul precedentFuziunea prin absorbtie a unei societati comerciale – documente necesare
Articolul următorModel declaratie administratori si model hotarare AGA in cazul unei fuziuni

5 COMENTARII

  1. […] Potrivit proiectului, la data solicitării înregistrării în scopuri de TVA, persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile vor solicita organului fiscal competent şi înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari dacă intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare. IMPORTANT – A APARUT PROIECTUL DE ORDIN – DETALII AICI […]

  2. pentru SA -uri am vazut ca nu trebuie cazier dar pentru administratorii acestora nu este foarte clar pt ca in Ordin se vorbeste de faptul ca nu se admite inregistrarea in Registru a persoanelor juridice a caror administratori au savarsit fapte penale.
    Stie cineva?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.