AcasăSituatii financiare anualeIntocmirea si semnarea situatiilor financiare anuale

Intocmirea si semnarea situatiilor financiare anuale

In continuarea articolului de aici – link – precizam ca situaţiile financiare anuale trebuie sa aiba înscrise clar numele şi prenumele persoanei care le-a întocmit, calitatea acesteia; director economic, contabil-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, persoană autorizată potrivit legii, membră a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), precum şi numărul de înregistrare în organismul profesional al acesteia , dacă este cazul.

Procedura semnării situaţiilor financiare este corelată cu modul de organizare a contabilităţii la nivelul operatorului economic, fapt pentru care amintim câteva aspecte:
– răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute la pct. I, revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării unităţii respective.
– contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare;

CONSULTATI SI ARTICOLUL CU PRIVIRE LA TERMENELE DE DEPUNERE PENTRU BILANTURILINKDAR SI ARTICOLUL CU CINE TREBUIE SA DEPUNA BILANTUL LA FINANTE (AFP)LINK

– contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale CECCAR;
– răspunderea pentru aplicarea necorespunzătoare a reglementărilor contabile revine directorului economic, contabilului-şef sau altei persoane împuternicite să îndeplinească această funcţie, împreună cu personalul din subordine. În cazul în care contabilitatea este condusă pe bază de contract de prestări de servicii, încheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale CECCAR, răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestora, potrivit legii şi prevederilor contractuale.

Situaţiile financiare anuale se întocmesc şi se publică, potrivit legii, în monedă naţională. Referintele legislative in acest sens sunt – Legea nr. 82/1991 a contabilităţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare si OMFP nr. 1.752/2005 pentru aprobarea reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, cu modificările şi completările ulterioare.

ULTIMELE MODELE DE ACTE PENTRU DOSARUL DE BILANTLINK

Sursa info – finantevalcea.ro

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!