AcasăNewsComunicat ANAF catre persoanele fizice cu tranzactii imobiliare realizate in perioada 2005-2009

Comunicat ANAF catre persoanele fizice cu tranzactii imobiliare realizate in perioada 2005-2009

Persoanele fizice care au achiziţionat, în perioada 2005 – 2009, de la alte persoane fizice, imobile noi sau terenuri construibile, nu fac şi nu vor face obiectul verificărilor A.N.A.F. şi nu au obligaţia plăţii TVA.
Aşa cum Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a precizat în nenumarate rânduri, această plată a taxei pe valoare adaugată este în obligaţia vânzătorilor – persoane fizice.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală precizează că persoanele fizice care au vândut terenuri construibile şi construcţii noi, cu caracter de continuitate, aveau obligaţia înregistrării în scopuri de TVA (în condiţiile prevăzute la art. 152 din Codul fiscal sau înainte de începerea activităţii economice conform prevederilor art. 153 din Codul fiscal) şi plăţii TVA la bugetul de stat aferentă livrărilor.

A.N.A.F. subliniază, încă o dată, că persoanele fizice, care au achiziţionat construcţii noi şi terenuri construibile în scop personal, nu au obligaţia plăţii taxei pe valoare adăugată .

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală precizează că, începând cu 1 ianuarie 2010, persoanele fizice care au efectuat tranzacţii cu construcţii noi şi terenuri construibile în perioada 2005 – 2009, chiar dacă nu au fost înregistrate ca plătitori de TVA la momentul iniţierii construcţiilor, îşi pot deduce taxa pe valoare adaugată aferentă cheltuielilor efectuate, în primul decont depus după înregistrare sau într-un decont ulterior, indifferent dacă au făcut sau nu obiectul controlului organelor fiscale.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală efectuează controale la persoanele fizice care au realizat tranzacţii imobiliare cu terenuri construibile şi construcţii noi, cu character de continuitate, fiind verificate 7.145 persoane, care au efectuat 85.442 tranzacţii, în perioada 2006 – 2008, cu o valoare totală de 14.886 mil. lei.

sursa – anaf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!