Benzinarii care nu s-au dotat cu sisteme de gestiune a stocurilor vor ramane fara atestatul de operator

0
231

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) informează că începând cu data de 1 aprilie 2010 vor fi anulate atestatele emise operatorilor angro sau en detail cu benzine, motorină, kerosen şi GPL, dacă aceştia nu îndeplinesc condiţiile prevăzute în Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1378/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

Până la data de 31 martie 2010, operatorii angro şi en detail cu produse energetice din categoria celor prevăzute la art. 175 alin. (3) pct. a) – e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, trebuiau să doteze depozitului angro sau spaţiul de comercializare cu sisteme de gestiune care să permită monitorizarea mişcării produselor energetice şi determinarea în orice moment a cantităţilor intrate, ieşite, precum şi a stocurilor pe fiecare tip de produs energetic, furnizor şi client. În cazul staţiilor de carburanţi, spaţiul de comercializare trebuia dotat cu sisteme de gestiune a stocurilor, conectate la pompele de distribuţie a caburanţilor şi la casele de marcat.

Scopul înregistrării operatorilor economici care comercializează în sistem angro sau en detail produse energetice este de a se asigura un control adecvat care să conducă la reducerea evaziunii fiscale în domeniu, şi nu pentru a bloca activitatea societăţilor comerciale.

Prevederile proiectului de ordin au fost dezbătute cu reprezentanţii principalilor operatori economici din domeniul distribuţiei de carburanţi, pentru a fi asigurată transparenţa decizională şi îndeplinirea condiţiilor prevăzute în timp util.

Sursa – link

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.