AcasăIntreprinderi IndividualeAutorizarea activitatii persoanelor fizice care realizeaza venituri din inchiriere de camere in...

Autorizarea activitatii persoanelor fizice care realizeaza venituri din inchiriere de camere in scop turistic

Persoanele fizice care realizează venituri din „închiriere de camere în scop turistic” au obligaţia înregistrării şi autorizării la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, conform prevederilor OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, înainte de începerea activităţii economice.

Ulterior autorizării, contribuabilii sunt obligaţi ca în termen de 15 zile de la începerea activităţii să depună la organul fiscal competent pe raza căruia sunt înregistraţi o declaraţie referitoare la veniturile şi cheltuielile estimate a se realiza pentru anul fiscal respectiv, prin formularul 220 „Declaraţie privind venitul estimat”.

Contribuabilii, persoane fizice, indiferent de forma de organizare, prestează şi comercializează serviciile turistice, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 58 din 21 august 1998, privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, cu modificările şi completările ulterioare. Operatorii economici proprietari şi/sau administratori de structuri de primire turistice(persoană fizică autorizată, întreprindere individuală sau familială etc.) pentru a desfăşura aceste activităţi sunt obligaţi să deţină certificate de clasificare.

Eliberarea certificatelor de clasificare se realizează conform prevederilor Normelor Metodologice privind clasificarea structurilor de primire turistice prevăzute în Ordinul ministrului pentru întreprinderi mici şi mijlocii, comerţ. turism şi profesii liberale nr. 636/2008.

Clasificarea structurilor de primire turistice se face de Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale care, este singura instituţie abilitată să desfăşoare activităţi de autorizare în domeniul turismului. Clasificarea structurilor de primire turistice are ca scop prioritar protecţia turiştilor, constituind o formă codificată de prezentare sintetică a nivelului de confort şi a ofertei de servicii.

Structurile de primire turistice se clasifică pe stele şi, respectiv, flori în cazul pensiunilor agroturistice, în funcţie de caracteristicile constructive, dotările şi calitatea serviciilor pe care le oferă, potrivit criteriilor cuprinse în actul normativ menţionat mai sus.

Sursa – finantevalcea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!