Indicele de inflatie utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual

4
395

In MO 101/2010 a fost publicat Ordinul 200/2010, ce cuprinde indicele de inflatie utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual. Iata textul integral mai jos.

Avand in vedere prevederile art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si pe cele ale art. 34 alin. (1), (6) si (14) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:

Art. 1. – Pentru anul fiscal 2010, indicele de inflatie utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual este 3,5%.
Art. 2. – Directia legislatie impozite directe, directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, cat si Directia generala de administrare a marilor contribuabili vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 3. – Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul finantelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu
09.02.2010

Articolul precedentAplicarea TVA de catre institutiile publice pentru serviciile prestate acestora de companii stabilite in afara Romaniei
Articolul următorCheltuieli nedeductibile la cei cu venituri din activitati independente

4 COMENTARII

  1. Ar fi nemaipomenit daca acelasi coeficient de actualizare s-ar putea aplica si la sumele datorate de catre stat contribuabililor (de ex. TVA de recuperat, la deconturile cu sume mai mici de 5000 RON).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.