AcasăIntracomunitareSanctiuni pentru nedepunerea sau completarea eronata a declaratiei 390 (VIES)

Sanctiuni pentru nedepunerea sau completarea eronata a declaratiei 390 (VIES)

Nedepunerea sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete se sancţionează – cu amendă de 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor/prestărilor de servicii intracomunitare nedeclarate sau, după caz, din diferenţele nedeclarate rezultate ca urmare a declaraţiilor incorecte ori incomplete.

Amenda se reduce cu 50% în situaţia în care persoana impozabilă corectează declaraţia recapitulativă până la termenul legal de depunere a următoarei declaraţii recapitulative.

Nu se sancţionează contravenţional persoanele care corectează declaraţiile recapitulative până la împlinirea termenului legal de depunere a acestora. De asemenea, nu se sancţionează contravenţional persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corectează declaraţiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.

Baza legală:
– art. 156 indice 4 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare;
– OPANAF nr. 76/2010 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului „Declaraţie recapitulativă (390VIES) privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare”, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 67/29.01.2010;
– art. 219 indice 1 din OG nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!