AcasăSalarizareHG 37/2010 aduce modificari importante la REVISAL incepand cu februarie 2010

HG 37/2010 aduce modificari importante la REVISAL incepand cu februarie 2010

Ca asa e la noi in Romania, adica toate trebuie sa se complice – in data de 20.01.2010 a fost publicată in MO – HG 37/2010 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, care prevede urmatoarele (cele mai importante modificari sunt ingrosate):

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. I
Hotararea Guvernului nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 172 din 22 februarie 2006, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 2, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“(4) Nu au obligatia de a infiinta registru misiunile diplomatice din Romania, respectiv ambasadele, reprezentantele, consulatele generale si consulatele oficiale.”

2. La articolul 3, dupa alineatul (2) se introduc doua noi alineate, alineatele (2 indice 1) si (2 indice 2), cu urmatorul cuprins:
(2 indice 1) La angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la alin. (2) lit. a)-d) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
(2 indice 2) Elementele prevazute la alin. (2) lit. e) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca.”

3. La articolul 4, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“Art. 4 (1) Angajatorii au obligatia de a transmite registrul in forma electronica la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi au sediul sau domiciliul, dupa caz, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre primul salariat”.

LINK UTIL INFORMATII UTILIZARE REVISAL
CLICK AICI

4. La articolul 4, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
“(5) In cazurile mentionate la art. 3 alin. (2 indice 1) si (2 indice 2), registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul sau domiciliul angajatorul cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat, respectiv la data incetarii contractului individual de munca al acestuia.”

5. La articolul 8 alineatul (1), dupa litera c) se introduc doua noi litere, literele d) si e), cu urmatorul cuprins:
“d) neinregistrarea contractelor individuale de munca in registru anterior inceperii activitatii;
e) completarea registrului cu date eronate.”

6. La articolul 8, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cele prevazute la lit. a)-c), cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei;
b) cea prevazuta la lit. d), cu amenda de 1.500 lei pentru fiecare contract individual de munca neinregistrat, fara ca valoarea cumulata a amenzii, determinata de numarul efectiv de astfel de contracte, sa depaseasca cuantumul de 20.000 lei;
c) cea prevazuta la lit. e), cu amenda de la 3.500 lei la 5.000 lei.”

7. La articolul 8, alineatul (4) se abroga.

Art. II
Dispozitiile referitoare la stabilirea si sanctionarea contraventiilor intra in vigoare la 10 zile de la data publicarii prezentei hotarari.

Art. III
Hotararea Guvernului nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, cu modificarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta hotarare, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.

ATENTIE – APLICATIA REVISAL O GASITI AICILINK – insa trebuie instalate si ultimele patch-uri, cel din 29.03.2008 si cel din 09.06.2009, pe care le gasiti pe http://inspectiamuncii.ro/ (insotite si de explicatii)

MODEL ADRESA DE INAINTARE REVISAL CATRE ITMCLICK AICI

Text via – link

3 COMENTARII

  1. Pentru incetarea unui contract individual de munca
    la ITM trebuie depus fisierul cu modificarea in REVISAL,
    adresa pentru depunerea REVISAL si decizia de incetarea a CIM?
    Va multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!