AcasăIntracomunitareAlte persoane care efectueaza achizitii intracomunitare - posibilitati de inregistrare

Alte persoane care efectueaza achizitii intracomunitare – posibilitati de inregistrare

Astfel, intalnim in practica situatiile:

1. Înainte de realizarea achiziţiilor intracomunitare

Persoana impozabilă care nu este înregistrată în scopuri de TVA şi nu are obligaţia să se înregistreze, conform art. 153 din Codul Fiscal, şi persoana juridică neimpozabilă care intenţionează să efectueze o achiziţie intracomunitară în România au obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, înaintea efectuării achiziţiei intracomunitare, în cazul în care valoarea achiziţiei intracomunitare respective depăşeşte plafonul pentru achiziţii intracomunitare, de 10.000 euro, în anul calendaristic în care are loc achiziţia intracomunitară.

Atenţie!

Cursul de schimb la care se calculează plafonul de 10.000 euro este cel comunicat de Banca Naţională a României la data aderării, respectiv 3,3817 lei/euro.

2. Prin opţiune

Persoana impozabilă care nu este înregistrată în scopuri de TVA şi nu este obligată să se înregistreze, conform art. 153 din Codul Fiscal, şi persoana juridică neimpozabilă pot solicita să se înregistreze, în cazul în care realizează achiziţii intracomunitare.

3. Din oficiu

Dacă persoana obligată să se înregistreze în scopuri de TVA, în cazul în care depăşeşte plafonul pentru achiziţii intracomunitare de 10.000 euro, nu solicită înregistrarea, organele fiscale competente vor înregistra persoana respectivă din oficiu.

Sursa – finantevalcea.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!