AcasăImpozite/TaxeNoutati cu privire la unele facilitati la regimul accizelor

Noutati cu privire la unele facilitati la regimul accizelor

Prin Legea nr. 367/2009 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 805/25.11.2009 – link, se acordă facilităţi la regimul accizelor.

Potrivit noilor prevederi, care au intrat în vigoare începând cu data de 25 noiembrie 2009, gospodăriile individuale au dreptul să producă ţuică şi rachiuri de fructe pentru consumul propriu, fără a plăti accize, în limita unei cantităţi echivalente de cel mult 250 litri de produs cu concentraţia alcoolică de 100% în volum, pentru fiecare gospodărie individuală/an.

Prin gospodărie individuală se înţelege gospodăria care aparţine unei persoane fizice producătoare a cărei producţie de ţuică şi rachiuri este consumată de aceasta şi membrii familiei sale.

Nu intră sub incidenţa regimului de antrepozitare micii producători de vinuri liniştite care produc în medie mai puţin de 600 hectolitri de vin pe an.

Celelalte prevederi referitoare la regimul de înregistrare, sigilare, desigilare a cazanelor de fabricat ţuică, de către organele competente, rămân în vigoare.

Sursa – finantevalcea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!