AcasăTVA - modificari si noutatiClarificari ANAF referitor la tranzactiile imobiliare cu terenuri si constructii

Clarificari ANAF referitor la tranzactiile imobiliare cu terenuri si constructii

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat un comunicat de presa, in care precizează că persoanele fizice care au realizat tranzacţii imobiliare cu terenuri construibile şi construcţii noi, care au caracter de continuitate, aveau obligaţia înregistrării în scopuri de TVA în condiţiile prevăzute la art. 152 din Codul fiscal sau înainte de începerea activităţii economice conform prevederilor art. 153 din Codul fiscal şi plăţii TVA la bugetul de stat aferentă livrărilor.

A.N.A.F. menţionează că persoanele fizice care au achiziţionat construcţii noi şi terenuri construibile în vederea utilizării în scop personal nu au obligaţia plăţii taxei pe valoare adăugată.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală precizeaza si faptul ca – efectueaza si va efectua controale la persoanele fizice care au realizat tranzacţii imobiliare cu terenuri construibile şi construcţii noi, cu caracter de continuitate, fiind verificate 7.145 persoane, care au efectuat in perioada 2006 – 2008 un numar de 85.442 tranzacţii, cu o valoare totală de 14.886 mil. lei.

Comunicatul original – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!