AcasăNewsDeclaratii noi cu privire la sprijinirea companiilor afectate de criza economica

Declaratii noi cu privire la sprijinirea companiilor afectate de criza economica

Primul Ministru a precizat ieri dupa sedinta de Guvern ca – nu este vorba nici de cadouri, nici de amnistie fiscală, ci este vorba de a putea ajuta firmele care astăzi sunt în prag de execuţie silită, în prag de închidere, în prag de a trimite oamenii în şomaj datorită faptului că, după 30 septembrie 2008, au acumulat datorii determinate de fenomenul crizei economice. Pentru acele firme, Guvernul le va oferi posibilitatea de a amâna plata datoriilor timp de şase luni, cu două condiţii:

– Prima condiţie, şi cea mai importantă, este să-şi achite datoriile curente, adică să-şi plătească în fiecare lună dările către stat. Guvernul motiveaza aceasta masura, deoarece 56 de mii de firme – câte sunt într-o asemenea situaţie în momentul de faţă în România – erau în pericolul ca mâine să închidă obloanele, să trimită oamenii în şomaj, şi astfel Guvernul nu mai avea nici un fel de venit la bugetul de stat. Aceste firme, dacă îşi plătesc în continuare obligaţiile lunare către stat, timp de şase luni li se va amâna executarea silită. Penalităţile la datoriile pe care le au curg în continuare, ele vor trebui să-şi plătească aceste datorii.
– A doua condiţie este că trebuie să facă dovada, printr-un sistem de garanţii, că pot şi au mijloacele prin care să-şi achite în viitor aceste datorii restante pe care le au astăzi. Masura actuala are o durată limitată de aplicare şi care vizează sprijinirea acestor companii, potrivit declaratiilor PM.

via

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!