MFP va compensa obligatiile fiscale pe care fermierii le au fata de stat

0
155

Ministerul finantelor publice (MFP) va compensa obligatiile fiscale pe care fermierii le au fata de stat in raport cu subventiile pe care ministerul agriculturii le acorda prin Agentia de plati si interventie pentru agricultura (APIA), potrivit unei declaratii recente a ministrului Gheorghe Pogea.

„Problemele ridicate de fermieri sunt problemele reale ale agriculturii. MFP poate rezolva cerinta lor care se refera la compensarea obligatiilor fiscale pe care fermierii le au fata de stat in raport cu subventiile pe care Ministerul Agriculturii le acorda prin Agentia de plati si interventie pentru agricultura“, a declarat Pogea.

Ministrul finantelor a adaugat ca aceasta masura nu va fi luata doar pentru sectorul agricol, ci va include si alti furnizori de bunuri si servicii care sunt in raport direct cu statul. Problemele ridicate de crescatorii de bovine au fost discutate recent la sediul MAPDR cu ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, si cu ministrul agriculturii, Ilie Sarbu.
Ministrul agriculturii a declarat ca o parte dintre aceste probleme ar putea fi rezolvate: „Eu voi face tot ce depinde de mine pentru a-i ajuta. Sper ca impreuna sa gasim solutii la problemele cu care se confrunta. Vom incerca sa rezolvam ce tine de noi, iar acolo unde este nevoie de un acord de la Bruxelles, vom incerca sa le facem cunoscute cererile.“

Masurile anuntate de cei doi ministri sunt un raspuns la cererile recente ale fermierilor – subventii suplimentare, verificarea laptelui provenit din import, plata in avans a 70% din subventia pe exploatatie aferenta lui 2010. Crescatorii de bovine spun ca impozitul forfetar ar trebui suspendat pe o perioada pentru firmele din zootehnie, iar CEC Bank ar trebui capitalizata pentru a acorda fermierilor credite cu rate mai mici pentru iesirea din criza.

sursa – http://www.ccib.ro/afacerea/

Articolul precedentDeclaratia 205 – termen 30.06.2009
Articolul următorNoutati importante in domeniul societatilor comerciale

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.