AcasăImpozite/TaxeRegistrul de Evidenta Fiscala - info rapid

Registrul de Evidenta Fiscala – info rapid

Prin O.M.F.P. nr. 870/2005, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 549 din 28.06.2005, modificat prin O.M.F.P. nr.949/04.07.2005 s-a reglementat aparitia unui nou document tipizat cu regim special, respectiv Registrul de Evidenta Fiscala.
Registrele in cauza sunt documente tipizate cu regim special si vor fi utilizate de contribuabilii platitori de impozit pe profit pentru inscrierea tuturor informatiilor care au stat la determinarea profitului impozabil si a calculului impozitului pe profit cuprins in declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidate.
Registrul de evidenta fiscala se elibereaza contra cost de unitatile fiscale din raza teritoriala in care contribuabilul isi are declarat domiciliul fiscal, pe baza copiei certificatului de inregistrare emis de Oficiul National al Registrului Comertului (dar nu uitati in momentul depunerii CUI nici de stampila, dar nici de un formular de comanda si de o delegatie tip).
Contribuabilii nou-infiintati, declarati platitori de impozit pe profit, vor achizitiona Registrul de evidenta fiscala in termen de 30 de zile de la data inregistrarii. In ceea ce priveste eventualele derogari pentru tinerea registrului in forma electronica, acestea se acorda de catre directiile generale ale finantelor publice.

sursa – http://www.cnin.ro/

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!