Declaratii Prim Ministru pe tema forfetarului

0
156

Declaratii facute ieri (partea 1):

Stelian Tanase: Ce şanse sunt ca, la toamnă, aşa cum au apărut anumite informaţii, ca acest impozit minim sau forfetar, cum îi spune presa, să dispară, pentru că situaţia, să zicem, s-ar îmbunătăţi?
Emil Boc: Două lucruri vreau să spun. În primul rând, nici o lege nu este eternă în România şi cu atât mai puţin într-o perioadă de criză; guvernul îşi ajustează din timp în timp politicile fiscale. În al doilea rând, această măsură a fost concepută, în primul rând, ca o măsură împotriva evaziunii fiscale, nu ca o povară fiscală, ci ca un mijloc de a diminua evaziunea fiscală într-un domeniu.

Stelian Tanase: Puteţi aprecia până la ce nivel este evaziunea fiscală în România?
Emil Boc: Este la un nivel destul de ridicat şi mâine, de fapt, în cadrul şedinţei extraordinare de guvern, avem şi o ordonanţă de urgenţă în pregătire, probabil că o vom adopta, pentru unele măsuri de diminuare a evaziunii fiscale în România.

Deci, inseamna ca mai pregatesc ceva – analizand ultimul paragraf (n.r.).

Si inca ceva (partea 2):

Emil Boc: Vom vedea că impozitul acesta minim nu a fost suficient de bine înţeles şi explicat. Este vorba – atenţie! -…
Stelian Tanase: Eu cred că aceia care se înghesuie la circa financiară au înţeles că…
Emil Boc: Nu, dacă veţi compara datele, să vedeţi că nu sunt radical diferite faţă de acei ani. În fiecare an există fluctuaţii de oameni care suspendă activitatea economică şi îşi închid firmele.
Stelian Tanase: Acum în procent de masă.
Emil Boc: Vom vedea.
Miruna Munteanu: Acum am înţeles care este marea contradicţie, cei care se duc acum să îşi închidă firmele de frica impozitului nu sunt evazioniştii fiscali. Că ăia care făceau evaziune…
Stelian Tanase: … fac şi acum, fără probleme…
Miruna Munteanu: … pot să o facă şi acum bine mersi. Nu asta este problema lor.
Emil Boc: Bun, care era costul lor? Adică aveai zeci de mii de firme, te costa mult mai mult să duci ANAF-ul, vă daţi seama, o armată de oameni să angajezi, să stea în spatele la fiecare…
Stelian Tanase: Aşa mai bine îi distrugem, îi…
Emil Boc: Din acest punct de vedere noi am combătut doar evaziunea fiscală. Vreau să vă spun că impozitul acesta se deduce din impozitul pe profit, se deduce din ceea ce plăteşti. Deci, nu plăteşti de două ori. Asta vreau să se înţeleagă.
Stelian Tanase: este adevărat, dar unii preferă /…/
Miruna Munteanu: Sunt oameni care pur şi simplu nu aveau profit, care de-abia îşi asigurau lor mica lor afacere. Asta era practic sursa lor de subzistenţă.
Emil Boc: Ministerul va face evaluarea şi cu privire la acest aspect despre care am vorbit, dar aş vrea totuşi să observăm că acest guvern a reuşit să păstreze echilibrul.
Stelian Tanase: Este încă de văzut, deşi trebuie să spunem că aţi luat şi măsuri aşa iată foarte contestate, dar ferme, să zicem. Urmează o…
Miruna Munteanu: /…/ dacă până în toamnă s-ar putea să se schimbe. Asta mă sperie, lipsa de predictibilitate.
Emil Boc: Noi am discutat. Am discutat despre evaluare şi fiecare guvern îşi face evaluările periodice. De aceea am spus că legile nu sunt eterne. Facem evaluări şi vom vedea în ce măsură…, impactul pe care l-am văzut.
Miruna Munteanu: S-ar putea totuşi să aibă o speranţă de viaţă o lege mai mare decât acum câteva luni?
Emil Boc: Dar eu nu am spus, eu nu am afirmat, dumneavoastră aţi introdus în discuţie cuvântul „luni de zile”, eu nu am spus aşa ceva.
Miruna Munteanu: Păi, aţi spus că până în toamnă s-ar putea reevalua.
Emil Boc: /…/ Eu am spus că facem evaluări, dar nu am spus că modificăm, analizăm.

CONCLUZII – dupa cum zic de fiecare data, trageti-le fiecare, ca sa nu zica nimeni ca suntem partinitori.

Articolul precedentImpozitul forfetar ar putea fi eliminat in toamna
Articolul următorLegislatie noua pe domeniu – 11.05.2009

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.