AcasăNewsGuvernul va reduce numarul de impozite, taxe si tarife

Guvernul va reduce numarul de impozite, taxe si tarife

În şedinţa de Guvern de ieri a avut loc o primă evaluare a modalităţii prin care se poate reduce numărul de impozite, taxe şi tarife din România. Procesul de simplificare vizează în primă instanţă acele taxe care aduc venituri proprii mai mici decât costurile de administrare.

Iata afirmatiile premierul Emil Boc:
– „ Am aprobat astăzi, ca dintr-un număr de 489 de taxe şi tarife, care există în momentul de faţă, după analiza riguroasă făcută de Ministerul Finanţelor, să fie reduse şi desfiinţate 179 taxe şi tarife”.
– „Am redus sau desfiinţat, în primul rând, acele taxe şi tarife care ne costă mai mult să le adunăm decât câţi bani am aduna efectiv”.

Şeful Executivului a mai declarat că până în data de 15 mai 2009 ordonatorii principali de credite vor elabora actele normative necesare pentru reducerea şi desfiinţarea acestor taxe şi tarife şi că această activitate va continua şi după procesul de restructurare şi comasare a agenţiilor şi altor structuri guvernamentale. De asemenea, în anul 2010 va avea loc o a treia etapă de reducere a taxelor şi tarifelor.

sursa – gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!