AcasăNewsIntentii ale MFP

Intentii ale MFP

1 – Se intentioneaza emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Legii nr. 469/2002 privind unele măsuri pentru intărirea disciplinei contractuale – proiectul fiind publicat in data de 24.03.2009 pentru consultare.
– Link proiect – click aici
– Nota de fundamentare – click aici

2 – Pentru a realiza cerintele impuse de FMI, se vor lua o serie de masuri, specificate ieri de ministrul de resort:

“Câteva chestiuni legate de politica fiscală bugetară pe termen mediu, pe care am avut-o în discuţiile cu Fondul şi le-am propus. Unul dintre ele se referă la modificarea considerabilă a procesului bugetar şi vom promulga până la finele lunii noiembrie 2009 o lege a responsabilităţii fiscale. Câteva obiective. Dau doar câteva coordonate. În primul rând, această lege va limita rectificarea bugetară efectuată în cursul anului. Deci, desele rectificări bugetare. Vom introduce reguli fiscale privind datoria publică şi deficitul bugetar primar care nu cuprinde dobânzile la datoria publică. Intenţionăm să înfiinţăm un consiliu fiscal independent care va asigura o analiză independentă şi de specialitate a prognozelor macro-economice şi bugetare. Şi nu în ultimul rând, scopul acestei legi are în vedere proceduri de îmbunătăţire a bugetării, programării multi-anuale de care are atât de mult nevoie România pentru a putea discuta despre o continuitate a marilor proiecte publice.
Şi desigur, pe componenta de venituri fiscale de 0,25 avem în vedere îmbunătăţirea administrării fiscale în scopul reducerii evaziunii arieratelor, precum şi alte măsuri de creştere a veniturilor pe care le vom discuta cu partenerii sociali şi cu mediul de afaceri.”

sursa – gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!