AcasăNewsNoutati la medicamentele compensate

Noutati la medicamentele compensate

Pensionarii cu venituri de până la 600 lei pe lună, realizate numai din pensii, vor putea cumpăra, începând cu data de 1 martie 2009, medicamente compensate cu 90% din preţul de referinţă, faţă de compensarea de 50% prevăzută de reglementările anterioare.
Guvernul a aprobat ieri – Programul pentru compensarea în procent de 90% din preţul de preferinţă al medicamentelor, unul din obiectivele Programului de guvernare şi măsură prin care se asigură protecţie socială sporită în domeniul asistenţei medicale pentru persoanele cu venituri modeste.
“Prescripţia este de maxim 3 milioane de lei vechi. Practic, până la 28 februarie un pensionar plătea 1,5 milioane lei vechi pentru un medicament care costă 3 milioane lei vechi. Începând cu data de 1 martie va plăti numai 300 de lei vechi”, a exemplificat Ion Bazac, ministrul Sănătăţii.
Compensarea cu 90% din preţul de referinţă se aplică medicamentelor corespunzătoare Denumirilor Comune Internaţionale prevăzute în sublista B la HG Nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.
Potrivit hotărârii, compensarea cu 90% din preţul de referinţă al acestor medicamente pentru prescripţiile de maxim 300 de lei/lună se suportă în cuantum de 50% din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi 40% din bugetul Ministerului Sănătăţii, din taxa pentru viciu.
Pensionarilor beneficiari ai acestui Program li se poate elibera o singură prescripţie medicală pe lună, conform prevederilor legale privind condiţiile de prescriere, eliberare şi decontare a medicamentelor în ambulator, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Mai multe la – sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!