AcasăImpozite/Taxeseriosi cu privire la contrib. la asigurarile sociale

seriosi cu privire la contrib. la asigurarile sociale

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu i-a cerut ministrului Muncii ca împreună cu Ministerul Economiei şi Finanţelor să pregătească reducerea contribuţiei la asigurările sociale cu aproximativ 6 procente. Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru, pe probleme sociale cu ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru.

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a cerut ministrului Muncii să lucreze îndeaproape cu reprezentanţi ai mediului de afaceri pentru implementarea, în parteneriat cu ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, a componentelor Programului Operaţional Sectorial Resurse Umane care se referă la educaţie.

Companiile care funcţionează pe piaţa românească sunt cele mai abilitate să ofere informaţiile corecte despre necesităţile de pe piaţa muncii, iar exigenţele educaţionale trebuie adaptate acestor necesităţi, a subliniat premierul Călin Popescu-Tăriceanu. Şeful Executivului a menţionat că este necesar să se acorde mai multe atenţie dezvoltării de şcoli profesionale care să pregătească tehnicieni, categorie de care piaţa forţei de muncă din România duce lipsă.

Premierul Tăriceanu i-a cerut ministrului Muncii Paul Păcuraru să găsească soluţii pentru operaţionalizarea Consiliul Economic şi Social (CES), organism capabil să promoveze dialogul social necesar bunului mers al economiei româneşti. „CES poate deveni un adevărat generator de soluţii, un adevărat partener pentru autorităţile române”, a spus şeful Executivului.

De asemenea, premierul Tăriceanu i-a cerut ministrului Muncii să conceapă strategii pentru dezvoltarea, în parteneriat cu actori economici privaţi, a unor campanii de informare a românilor care lucrează în străinătate, despre condiţiile pieţei forţei de muncă din România. De asemenea, premierul a subliniat că, dacă în mediul urban există o criză a forţei de muncă, şomajul apropiindu-se de zero, ministerul Muncii ar trebui să găsească soluţii pentru exploatarea resurselor umane disponibile în mediul rural.

În cadrul întâlnirii, primul-ministru şi ministrul Muncii au trecut în revistă şi alte priorităţi ale următoarei perioade din domeniul gestionat de Paul Păcuraru. Membrii delegaţiei care l-a însoţit pe ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse i-au prezentat primului-ministru evoluţiile în ceea ce priveşte Programul Operaţional Sectorial Resurse Umane, subliniind că acest POS este primul care a primit de la Comisia Europeană undă verde pentru lansarea publică. Astfel ministerul a demarat deja campanii de informare pe POS Resurse Umane.

sursa – www.amosnews.ro


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura