AcasăRaportari contabile semestrialeRaportarea contabilă la 30 iunie 2015 - elemente de noutate (proiect ordin...

Raportarea contabilă la 30 iunie 2015 – elemente de noutate (proiect ordin MFP)

Pe site-ul oficial al MFP a fost publicat, în data de 02.07.2015, un Proiect de Ordin pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2015 a operatorilor economici și pentru modificarea și completarea unor reglementări contabile. Faţă de raportarea contabilă la 30 iunie 2014 prezentul proiect de ordin cuprinde următoarele elemente de noutate:

– Reglementările contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1.802/2014 prevăd trei categorii de entităţi, respectiv: microentităţi, entităţi mici, precum și entităţi mijlocii şi mari, încadrate astfel în funcţie de indicatorii: cifra de afaceri, total active şi numărul mediu de salariați; Prin proiectul de ordin sunt stabilite cerinţe specifice de raportare contabilă pentru fiecare categorie de operatori economici.

UPDATE – OMFP 773/2015 – raportare contabilă (bilanț) la 30 iunie 2015 – click aici

− S-a eliminat obligativitatea ştampilării formularelor de raportare contabilă;

− S-au elaborat de către Direcţia Generală de Tehnologia Informaţiei programe informatice de asistenţă a contribuabililor care cuprind noile formulare prevăzute de proiectul de ordin pentru a facilita întocmirea şi transmiterea raportărilor contabile către Ministerul Finanţelor Publice

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– S-a stabilit nivelul, în moneda naţională (leu) al indicatorilor cifra de afaceri, total active şi numărul mediu de salariați, întrucât Directiva 2013/34/UE a Parlamentului European şi a Consiliului prevede nivelul în moneda euro al acestor indicatori în funcţie de cursul euro de la data de 19 iulie 2013, stabilindu-se sume rotunde prin majorarea sau scăderea cu maxim 5%;

− Proiectul de ordin cuprinde şi prevederi referitoare la modificarea şi completarea funcţiunii unor conturi contabile aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1.802/2014.

Sunt obligate să întocmească raportări contabile la 30 iunie 2015 şi societăţile cărora le sunt incidente Reglementările contabile conforme cu Standardele internaţionale de raportare financiară, aplicabile societăţilor comerciale ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, aprobate prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finanţelor publice, nr. 1.286/2012, cu modificările şi completările ulterioare.

Termenul pentru depunerea raportărilor contabile la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice este 17 august 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!