AcasăSalarizareREVISAL 5.0.6 - resurse si recomandari utile pentru corecta completare si transmitere

REVISAL 5.0.6 – resurse si recomandari utile pentru corecta completare si transmitere

Avand in vedere ca problema noului Revisal este “arzatoare” in acest moment, am sunat personal la ITM si va putem spune ca in cazul in care numiti o persoana din firma pentru incarcarea datelor in Revisal – ESTE SUFICIENT SA INTOCMITI DECIZIA DE NUMIRE A ACESTEI PERSOANE – MODEL DECIZIE AICI – SI NU SUNTETI OBLIGATI SA O COMUNICATI SI LA I.T.M.

IN ACELASI TIMP, AM AFLAT DE LA I.T.M. CA – PERSOANA NOMINALIZATA, NU TREBUIE SA AIBA DIPLOMA DE INSPECTOR DE RESURSE UMANE, SAU DIPLOMA DE OPERATOR CALCULATOR, ASA CUM REIESA ODATA DIN “ZVONURI” – PRCATIC NU TREBUIE SA INDEPLINEASCA VREO CONDITIE SPECIALA.

ATENTIE – APRCURGETI ARTICOLUL PANA JOS SI PENTRU ULTIMA RECOMANDARE

In mometul in care insa o firma doreste sa incheie un contract cu o alta firma pentru incarcarea si transmiterea datelor din Revisal – atunci situatia se complica, iar procedura este mai greoaie, motiv pentru care nu va recomandam aceasta solutie. In urma discutiilor de pe – contacafe_club – am aflat de la colegii nostrii contabili de acolo ca este posibil sa se numeasca prin decizie (pentru completare si transmitere Revisal) insusi administratorul firmei, atunci cand nu avem salariati, dar se intentioneaza a se angaja pe viitor.

CA DOCUMENTE UTILE CU PRIVIRE LA NOUL REVISAL, VA RECOMANDAM SI URMATOARELE:

– Ordinul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale nr. 1918 din 25.07.2011 – text integral
– Informare (adresa) ce se depune de angajator la ITM pentru precizarea prestatorului ce completeaza si transmite Revisal-ul – CLICK AICI
– Ce trebuie facut pentru preluarea datelor din versiunile anterioare in Revisal 5.0.6 ? – CLICK AICI
– Contract prestari servicii completare si transmitere Revisal (model orientativ) – click aici
– HG 500/2011 – privind REVISAL 2011 (valabil incepand cu 01 august 2011) – click aici
– Cum se preiau datele vechi in Revisal-ul nou (cel din august 2011) ? – CLICK AICI

IMPORTANT – CEI CARE AU USERNAME SI PAROLA PENTRU DEPUNEREA ONLINE A REVISAL – NU MAI TREBUIE SA MERGETI SA LUATI ALT USERNEME SI PAROLA DE LA I.T.M. (AM TELEFONAT PERSONAL SI AM AFLAT ASTA). PRACTIC, O SA INCARCATI DATELE PE VECHILE DATE DE LOGARE (USER SI PAROLA EXISTENTE SI PENTRU REVISAL-UL VECHI).

30 COMENTARII

  1. Dupa lupte seculare am reusit sa instalez noul program.
    Am insa o nelamurire privind completarea. Ce salariu trebuie trecut in revisal. Aici scrie salariu brut iar apoi sporurile. Mie mi se pare logic sa scriu salariul de incadrare iar apoi sporurile. Stie cineva cum este bine?

  2. Am si eu o intrebare?
    Ce salariu brut se trece in revisal daca salariatul a avut mai multe modificari salariale de cand s-a angajat.Trec ultimul salariu modificat de la 01.01.2011 de 670?
    Astept si eu un raspuns de la voi e o problema care ma framanta.

  3. si la sporuri?trecem si sporurile care fac parte(in unele parti) din brut (baza de fapt)?adica baza(incadrare +sporurile care fac parte din ea) si restul sporurilor?si la modul ideal trecem sporurile?si ce facem cand avem 800 de salariati?

  4. Tocmai am vorbit la ITM si mi s-a spus sa trecem salariul fara sporuri la rubrica “salariu brut” iar aseparat sporurile. Sper sa va fie de folos aceste informatii.
    O zi buna si spor la treaba!

  5. Exp agent comercial este platit in functie de realizari. Salar pe contract de munca 750ron .
    In luna iulie are un brut pe statul de plata de 3122 ron.
    Itm Arad mi-a raspuns , ca diferenta in fiecare luna sa o trec la sporuri , cu explicatii.
    frumos va fi.

  6. HG 500-2011 NU PREVEDE CA PERSOANA CARE INTRODUCE DATELE IN NOUL REVISAL SA AIBĂ CURS DE RESURSE UMANE. ERA DOAR O PROPUNERE IN INIȚIATIVA LEGISLATIVA DAR S-A RENUNȚAT LA EA. IN CE PRIVEȘTE DECIZIA INTERNA REFERITOARE LA PERSOANA DIN FIRMA CARE COMPLETEAZĂ IN PROGRAM NU VAD DE CE SA ANUNȚ LA ITM, UNDE SCRIE? LA ITM ANUNȚAM DOAR DACA IN REVISAL INTRODUC DATE PERSOANE DIN AFARA FIRMEI PE BAZA DE CONTRACT. ASA ÎNȚELEG EU DIN HG 500. VOI CE A-TI INTELES?
    CU STIMA!

  7. @danjoe – noi pana acum, nu.
    @george – exact asta am spus si noi mai sus, afland telefonic de la ei – decizia ramane la firma.

  8. In REVISAL se trece salariul tarifa, apoi se adauga sporurile (deoarece daca faceti un raport pe salariat, vedeti ca se aduna apoi automat sporurile). Daca treceti brutul , adica salariul in care sunt cuprinse sporurile, la Raportul pe salariat aveti o dublare a acestora.

  9. Buna ziua! O lamurire daca ma puteti ajuta : la unele societati am CIM dar la altele colaborez cu un Birou Expert Contabil care are contracte cu societatile . Eu am intocmit si transmis incepand cu 2007 toate revisalurile, parolele sunt pe mailul meu personal ! In acest caz solutia cea mai legala care ar fi? CIM cu fiecare societate in parte ? Sau ?
    Va multumesc anticipat

  10. @luci – ai dreptate. multumim pentru lamuriri.
    @adriana – cel mai simplu e sa numesti o persoana din fiecare firma si de incarcare si de transmitere sa te ocupi tot tu.

  11. Stie cineva cum se exporta fisierul xlm?
    M-am uitat in manualul de utilizare, dar nu am gasit.
    Am angajat pe cineva vineri, si nu pot trimite raportul la ITM.
    Multumesc.

  12. Buna ziua!
    Aveti idee cum procedez daca in firma mea se acorda unora dintre salariati un spor care nu se regaseste intre cele predefinite in REVISAL?
    Multumesc!

  13. buna ziua
    lucrez la un spital preluat de primarie,la biroul de resurse umane.
    am cateva nelamuriri in ceea ce priveste completarea noii versiuni a revisalului :
    1.se trece salariul si sporurile de care beneficiaza angajatul la data completarii revisalului ;cum se inregistreaza zilele de sambata si duminica?facand raport pe angajat, nu bat sumele inregistrate cu brutul pentru care se platesc contributiile(diferenta este de la suma platita pentru sambete si duminici, si care difera de la luna la luna)
    2.la suspendari nu se trec suspendarile de drept pentru maternitate si incapacitate temporara de munca?
    va multumesc

  14. Buna ziua,

    In revisalul nou se trec toate salariile de cand este angajat salariatul?
    De exemplu un salariat angajat in 1995 avea salariul din contractul de munca 117400 transformat in RON?
    Sau trecem salariul de angajare de la data intrarii in vigoare a noii hotarari?

    Multumesc

  15. va rog sa ma lamuriti cum se trece:- sporul de noapte ca suma in revisal
    – sporul de simbata si duminica tot ca suma
    – si daca se modifica revisalul cf. statelor de plata LUNAR.

  16. Bine ca noi ne stresam, punem intrbari unii altora pentru ca atunci cand sunam la ITM ni se dau niste raspunsuri care mai mult ne baga in ceata in loc sa ne lumineze. Eu am sunat la ITM sa ma lamureasca o persoana in cunostinta de cauza, am zis eu, dar doamna de la capatul firului mi-a raspuns la intrebare cu: “O sa incerc sa va ajut dar eu nu cunosc programul, nu lucrez cu el”. Acum ma intreb eu, n-ar fi trebuit prima data sa faca niste cursuri angajatii ITM si abia apoi sa ne arunce noua programul in brate? N-am intrebat-o de un program “no name” ci de cel lansat de ei. Asta e cu programul… cand am pus intrebari legate de legislatie am primit doua raspunsuri diametral opuse 🙂 bineinteles de la doua doamne ( ca am sunat de vreo doua, trei ori) una zicea sa completez registrul cu salariatii activi la momentul inregistrarii in noul Revisal, cealalta mi-a spus sa completez cu angajatii si salariile valabile la 1 august. Trimit registrul cu angajatii de la 1 aug acum in octombrie, si apoi fac modificari, incetari, etc, ca doar in 3 luni se intampla multe… Deci, m-au bagat complet in ceata! Pana la urma am gasit raspunsul in “specificatii tehnice” si e cel cum ai spus “admin”.

  17. Buna
    Am urmatoarea situatie legata de noul Revisal
    Am persoane care lucreaza 12 cu 24 , 12 cu 48- ca si sporuri au spor de week-end si spor de noapte. La repartizarea timpului de lucru ce trec tim inegal. Ca deja nu mai stiu

    O alta sit am persoana care lucreaya 12 cu 36, spor de week-end , ce trec la repartizare ore zi?

    Daca stie cineva sa ma ajute
    Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!