ATENTIE – ITM derulează o campanie națională în domeniul construcțiilor, pe tot parcursul anului 2022

0
817

Inspecția Muncii informeaza ca, va derula pe tot parcursul anului 2022 – Campania națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor.

Având în vedere numărul de accidente de muncă înregistrat în acest domeniu de activitate în anii trecuti, precum și gravitatea acestora, Inspecția Muncii consideră că se impune continuarea acțiunilor de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă, în șantierele temporare și mobile.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Pentru anul 2022, campania urmărește în special modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor, respectiv implementarea acestora.

De asemenea, campania are ca scop creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și lucrătorilor cu privire la obligativitatea respectării prevederilor legale de protecție a muncii, în special în prevenirea riscului de cădere de la înălțime.

Angajatorii vor fi îndrumați pentru crearea de condiții care să stimuleze lucrătorii, reprezentanții acestora sau sindicatele din domeniul construcțiilor, în vederea participării cât mai active la procesul de însușire a legislației specifice domeniului construcții, scopul fiind creșterea nivelului de securitate în procesul muncii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Totodată, inspectorii de muncă vor verifica modul de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și a sănătății lucrătorilor, la angajatorii cu activitate în domeniul construcţiilor privind:

– organizarea activităţilor de SSM pe șantierele temporare sau mobile;
– instruirea lucrătorilor;
– lucrul la înălţime și acordarea echipamentului individual de protecție corespunzător sarcinii de muncă;
– utilizarea instalațiilor de ridicat și protecţia împotriva electrocutării pe șantierele temporare sau mobile;
– cerinţelor minime de securitate şi sănătate la lucrările de săpături.

Prima etapă a campaniei se desfășoară în lunile februarie – martie 2022 prin mediatizarea, informarea, conștientizarea angajatorilor privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Ulterior, în perioada aprilie – octombrie 2021, ITM va derula acţiuni de control constând în verificarea modului de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și sănătății lucrătorilor la angajatorii cu activitate în acest domeniu.

Sursa (cu multumiri) – ITM Sălaj

REVEDEȚI PREZENTAREA
Controale ITM
Articolul precedentANAF – luni 28 februarie 2022, termenul de depunere a Declarației informative 207 (nerezidenți)
Articolul următorANAF – reduceri la determinarea și plata impozitului pe profit , impozitului pe veniturile microîntreprinderilor şi impozitului specific
atentie-itm-deruleaza-o-campanie-nationala-in-domeniul-constructiilor-pe-tot-parcursul-anului-2022Inspecția Muncii informeaza ca, va derula pe tot parcursul anului 2022 - Campania națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor. Având în vedere numărul de accidente de muncă înregistrat în acest...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.