AcasăImpozite/TaxeCompetențe și formularistică verificare documentară - ce au adus nou OPANAF 3.632/2020...

Competențe și formularistică verificare documentară – ce au adus nou OPANAF 3.632/2020 si OPANAF 3.666/2020

AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea prleuarii informatiilor), aduce la cunoştinţă apariţia următoarelor acte normative:

🔵 – 1. Ordinul președintelui ANAF nr. 3632 din 5 octombrie 2020TEXT INTEGRAL – privind stabilirea unor competenţe de efectuare a verificării documentare (Monitorul Oficial nr. 921 din 9 octombrie 2020).
🔵 – 2. Ordinul președintelui ANAF nr. 3666 din 7 octombrie 2020TEXT INTEGRAL – privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor şi documentelor utilizate în activitatea de verificare documentară (Monitorul Oficial nr. 938 din 13 octombrie 2020).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Avand in vedere cele de mai sus, institutia aduce si cateva precizări suplimentare:

🔍 OPANAF 3632 – COMPETENȚE VERIFICARE DOCUMENTARĂ

Potrivit prevederilor art. 148 din Codul de procedură fiscală, pentru stabilirea corectă a situaţiei fiscale a contribuabilului, organul fiscal poate proceda la o verificare documentară.

💬 Verificarea documentară constă în efectuarea unei analize de coerenţă a situaţiei fiscale a contribuabilului, pe baza documentelor existente la dosarul fiscal.

🎯 În situaţia în care, ca urmare a verificării documentare, organul fiscal constată diferenţe faţă de creanţele fiscale declarate de contribuabil, acesta înştiinţează contribuabilul despre constatările efectuate. Odată cu înştiinţarea, organul fiscal solicită şi documentele pe care contribuabilul trebuie să le prezinte în vederea clarificării situaţiei fiscale.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🎯 În cazul în care documentele solicitate nu au fost prezentate de contribuabil în termen de 30 de zile de la comunicarea înştiinţării sau documentele prezentate sunt insuficiente, organul fiscal stabileşte diferenţele de creanţe fiscale datorate prin emiterea unei decizii de impunere. Decizia de impunere este o decizie sub rezerva verificării ulterioare.

Prin Ordinul 3632 au fost stabilite persoanele competente pentru efectuarea verificării documentare, astfel:

👉 Funcţionarii publici cu atribuţii de inspecţie fiscală.
👉 Funcţionarii publici din cadrul Direcţiei generale antifraudă fiscală.
👉 Funcţionarii publici cu atribuţii de verificare a situaţiei fiscale personale a persoanelor fizice (doar pentru impozitul pe venit).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

🔍 OPANAF 3666 – DOCUMENTE VERIFICARE DOCUMENTARĂ

Prin ordin se aprobă modelul şi conţinutul formularelor şi documentelor utilizate în activitatea de verificare documentară, astfel:

📌 Solicitare de documente/informaţii;
📌 Invitaţie pentru audiere;
📌 Dispoziţie de măsuri ca urmare a verificării documentare;
📌 Decizie de impunere privind obligaţiile fiscale principale stabilite ca urmare a verificării documentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea prleuarii informatiilor), aduce la cunoştinţă apariţia următoarelor acte normative: 🔵 - 1. Ordinul președintelui ANAF nr. 3632 din 5 octombrie 2020 - TEXT INTEGRAL - privind stabilirea unor competenţe de efectuare a verificării documentare (Monitorul Oficial nr....Competențe și formularistică verificare documentară - ce au adus nou OPANAF 3.632/2020 si OPANAF 3.666/2020
error: Conținutul este protejat !!