AcasăCodul munciiPlăți 41,5% - precizări oficiale MMPS (informații plați - iunie 2020 și...

Plăți 41,5% – precizări oficiale MMPS (informații plați – iunie 2020 și iulie 2020, termene în aceasta luna, etc.)

„După ce rectificarea bugetară a fost aprobată, punând la punct în doar câteva zile toate procedurile interne pentru ca banii să ajungă de la Ministerul Finanţelor, Trezorerie, ANOFM, AJOFM-uri, trezoreriile locale, o procedură tehnică pe care am parcurs-o în cel mai scurt timp, am început şi astăzi (n.r. – 02.09.2020) suntem la peste 90% din plăţile efectuate raportat la luna iunie pentru măsura constând în 41,5 la sută cost salarial pentru fiecare salariat care s-a aflat anterior în şomaj tehnic şi a revenit în activitate. Suntem astăzi cu plăţi de peste 608 milioane de lei pentru aproape 500.000 de angajaţi. Trebuie să precizez aici faptul că prin comparaţie cu măsura şomajului tehnic cea vizând acoperirea a 41,5 la sută din costul salarial are anumite particularităţi de unde şi nevoia de a sublinia câteva lucruri pentru angajatori”, a afirmat Violeta Alexandru – Ministrul Muncii.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

🎯 Ea a reamintit că documentele trebuie depuse până în data de 25 a fiecărei luni.

🔍 „În primul rând le supun atenţiei faptul că se pot depune documentele (cerere/declaraţie) până în data de 25 ale lunii – când companiile trebuie să îşi plătească contribuţiile. Spre deosebire de şomajul tehnic măsura constând în 41,5 se aplică pe bază de rambursare, adică domniile lor trebuie să facă plata înainte inclusiv a contribuţiilor şi să facă această dovadă către agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă. Nu înseamnă că trebuie să aştepte până în data de 25, se pot încărca toate documentele şi eventual dacă decid să îţi plătească contribuţiile în ultima zi dovada plăţii acestor contribuţii se poate încărca ultima” 🔍 , a explicat
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🎯 Odată cu ridicarea ultimelor măsuri de restricție, șomajul tehnic rămâne numai în domeniile restricționate (cluburi, discoteci și baruri în interiorul clădirilor, piscine în interior, etc.). Măsura privind acoperirea a 41.5% din costul salarial pentru fiecare salariat aflat anterior în Șomaj Tehnic și-a atins scopul așa că, din septembrie, vom gestiona un nou pachet de măsuri de sprijin – potrivit ministrului.

Sursa (cu multumiri) – AJOFM Iasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
"După ce rectificarea bugetară a fost aprobată, punând la punct în doar câteva zile toate procedurile interne pentru ca banii să ajungă de la Ministerul Finanţelor, Trezorerie, ANOFM, AJOFM-uri, trezoreriile locale, o procedură tehnică pe care am parcurs-o în cel mai scurt timp, am...Plăți 41,5% - precizări oficiale MMPS (informații plați - iunie 2020 și iulie 2020, termene în aceasta luna, etc.)
error: Conținutul este protejat !!