Susținere profesioniști, PFA, II, IF – ce a adus nou OUG nr. 132/2020 (info ANAF)

0
3858

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 720 din 10 August 2020, a fost publicata Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 132 din 07 August 2020TEXT INTEGRAL – privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

SUSȚINERE PROFESIONIȘTI, PFA, II, IF

🎯 Profesioniștii (avocați, contabili, cabinete medicale, PFA, II, IF), precum și persoanele care au încheiate convenții de muncă în baza Legii cooperației (L1/2005), în cazul reducerii temporare a activității determinate de starea de urgență/alertă/asediu, beneficiază la cerere, în baza declarației pe propria răspundere, de o indemnizație lunară de 41,5% din câștigul salarial mediu brut (41,5% * 5.429 = 2.253 lei).

🎯 Plata indmnizației se realizează prin agențiile pentru plăți și inspecție socială (AJPIS).

🎯 Pentru indemnizație se datorează impozit pe venit (10%), contribuția de asigurări sociale (CAS – 25%) și contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS – 10%)

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🎯 Obligațiile fiscale de mai sus se vor declara prin DECLARAȚIA UNICĂ și se vor plăti de persoanele beneficiare, până la data de 15 martie 2021, cu excepția cazului persoanelor care au încheiate convenții de muncă în baza Legii cooperației, ale cără obligații se rețin, se declară și se plătesc de angajator prin Declarația 112.

🎯 Durata efectivă de aplicare a măsurii, categoriile de profesioniști, precum și procedura de plată a indemnizației se stabilesc prin hotărâre a Guvernului. Prin excepție, în anul 2020, beneficiază de indemnizație toate persoanele care au beneficiat de indemnizația prevăzută la art. XV alin. (1) din OUG 30/2020..

UTIL – Susținere activitate telemuncă, susținere zilieri, susținere noi angajări – info ANAF cu privire la OUG nr. 132/2020 – click aici

REVEDEȚI PREZENTAREA
Materiale ANAF/MFP
Articolul precedentFiecare angajator va primi un e-mail cu o Notificare despre angajatul care se pregătește să se pensioneze. Cu 3 luni înainte?
Articolul următorLegea nr. 172/2020 – pentru modificarea și completarea Legii nr. 16/2017 (detașarea salariaților)
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 720 din 10 August 2020, a fost publicata Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 132 din 07 August 2020 - TEXT INTEGRAL - privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate...sustinere-profesionisti-pfa-ii-if-ce-a-adus-nou-oug-nr-132-2020-info-anaf

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.