Legea nr. 153/2020 – diminuare impozite cu costul caselor de marcat achiziționate (info și text integral)

2
1465

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 659 din 24 iulie 2020, a fost publicata Legea nr. 153 din 24 iulie 2020 – pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru completarea Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE, DAR SI TEXTUL INTEGRAL – VIA AJFP DAMBOVITA (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Legea dă dreptul contribuabililor plătitori de impozit pe profit, impozit pe veniturile microîntreprinderilor, impozit pe veniturile din activități independente și impozit specific unor activități (restaurante, terase, hoteluri) de a diminua impozitul datorat cu costul achiziției caselor de marcat, inclusiv al acelora achiziționate în anii 2019 și 2019

🎯 IMPOZIT PE PROFIT 🎯

Cheltuielile cu casele de marcat vor fi cheltuieli nedeductibile la determinarea profitului impozabil, dar vor putea fi scăzute din impozitul pe profit datorat pentru trimestrul (anul) în care au fost puse în funcţiune. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul (atunci când impozitul este mai mic decât costul casei de marcat) se reportează în următorii 7 ani consecutivi.

Totodată, la data determinării impozitului pe profit pentru anul 2020, contribuabilii vor avea dreptul de a scădea din impozitul pe profit şi costul caselor de marcat achiziţionate şi puse în funcţiune în anul 2018, în anul 2019, precum şi al celor puse în funcţiune în anul 2020 înaintea intrării în vigoare a prezentei legi, cu condiţia ca la data achiziţiei respectivelor aparate de marcat contribuabilii să fi fost plătitori de impozit pe profit; costul acestor case de marcat va reprezenta sume asimilate cheltuielilor nedeductibile la calculul impozitului pe profit. Sumele care nu pot fi scăzute din impozitul pe profit (impozitul fiind mai mic decât costul caselor de marcat), se reportează în următorii 7 ani consecutivi.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🎯 IMPOZITUL PE VENITURILE MICROÎNTREPRINDERILOR 🎯

Microîntreprinderile care achiziţionează case de marcat scad costul acestora din impozit în trimestrul în care au fost puse în funcţiune, în limita impozitului datorat pentru trimestrul respectiv; sumele care nu sunt scăzute (atunci când impozitul este mai mic decât costul caseor de marcat) se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive.

🔍 Totodată, la data determinării impozitul micro pentru trimestrul 4 al anului 2020, contribuabilii pot scădea din impozit şi costul de achiziţie al caselor de marcat achiziţionate şi puse în funcţiune în anul 2018, în anul 2019, precum şi al celor puse în funcţiune în anul 2020 înaintea intrării în vigoare a prezentei legi, cu condiţia ca la data achiziţiei respectivelor case de marcat contribuabilii să fi fost plătitori de impozit micro; costul de achiziţie al acestor case de marcat se va adăuga la baza impozabilă pentru trimestrul 4 al anului 2020. Sumele care nu sunt scăzute din impozit se reportează în următoarele 28 de trimestre consecutive. 🔍

PENTRU A DESCARCA TEXTUL LEGII 153/2020 – CLICK AICI

🎯 IMPOZIT PE VENIT 🎯

Pentru contribuabilii care obțin venituri din activități independente, venitul net anual impozabil se determină prin însumarea tuturor veniturilor nete anuale, din care se deduce CAS datorată potrivit legii şi la care se adaugă costul de achiziţie al caselor de marcat; acești contribuabili pot scădea din impozitul datorat costul de achiziţie al caselor de marcat.

🔍 Contribuabilii care datorează impozit pe veniturile din activități independente, la data determinării impozitului pe venit aferent anului 2020, adaugă la venitul net anual impozabil costul caselor de marcat achiziţionate şi puse în funcţiune în anul 2018, precum şi în anul 2019; costul acestor case de marcat se scade din impozitul pe venit. Sumele care nu sunt scăzute se reportează în următorii 7 ani consecutivi. 🔍

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

🎯 IMPOZIT SPECIFIC UNOR ACTIVITĂȚI 🎯

Contribuabilii obligaţi la plata impozitului specific care achiziţionează case de marcat scad costul de achiziţie aferent lor din impozitul specific în anul în care au fost puse în funcţiune, în limita impozitului specific datorat pentru anul respectiv. Sumele care nu sunt scăzute se reportează în următorii 7 ani consecutivi.

🔍 Contribuabilii care datorează impozit specific, la data determinării impozitului pentru anul 2020, scad din impozit şi costul caselor de marcat achiziţionate şi puse în funcţiune în anul 2018, în anul 2019, precum şi al celor puse în funcţiune în anul 2020 înaintea intrării în vigoare a prezentei legi, cu condiţia ca la data achiziţiei să fi fost plătitori de impozit specific. Sumele care nu sunt scăzute din impozit se reportează în următorii 7 ani consecutivi. 🔍

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.