Legea nr. 104/2020 – scutire nouă pentru persoanele cu handicap (info și text)

0
2499

Stimati colegi, va informam ca in, Monitorul Oficial nr. 588 din 6 iulie 2020, a fost publicata Legea nr. 104 din 3 iulie 2020 – pentru completarea art. 60 pct. 1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE, DAR SI TEXTUL INTEGRAL – VIA AJFP DAMBOVITA (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

🔵 A fost introdusă o nouă categorie de venituri scutită de impozit pentru persoanele cu handicap, și anume veniturile realizate din transmiterea dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moştenire, indiferent de momentul dezbaterii succesiunii.

🔵 Pentru transmisiunea dreptului de proprietate cu titlul de moștenire nu se datorează impozit dacă succesiunea este dezbătută și finalizată în termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii. În cazul nefinalizării procedurii succesorale în termenul prevăzut mai sus, moștenitorii (cu excepția persoanelor cu handicap) datorează un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🔵 Reamintim faptul că persoanele cu handicap grav sau accentuat mai beneficiază de scutire de impozit pentru următoarele tipuri de venituri: a) activități independente, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere; b) venituri din drepturi de proprietate intelectuală; c) salarii și asimilate salariilor; c) pensii; d) activități agricole, silvicultură și piscicultură.

Textul integral:

REVEDEȚI PREZENTAREA
Materiale ANAF/MFP
Articolul precedentInsp. Mun. – rezultatele acțiunilor de control și ale acțiunilor de control pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
Articolul următorLegea nr. 114/2020 – extindere facilități fiscale (info oficial și text integral)
legea-nr-104-2020-scutire-noua-pentru-persoanele-cu-handicap-info-si-textStimati colegi, va informam ca in, Monitorul Oficial nr. 588 din 6 iulie 2020, a fost publicata Legea nr. 104 din 3 iulie 2020 - pentru completarea art. 60 pct. 1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS,...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.