IMPORTANT (Ministerul Sănătății) – precizări privind obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea într-o incintă

0
203

Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertăDESCARCA DE AICItriajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Astfel, Ministerul Sănătății face precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.

Ministerul Sănătății mai mentioneaza că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontactse va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

NOU – Care este nivelul sancțiunii pentru persoanele care nu poartă mască de protectie – precizări oficiale – CLICK AICI

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu.

ITM – mod de lucru conform Ordinului 874/2020 al Ministerului Sănătății – click aici

Sursa – MS

REVEDEȚI PREZENTAREA
Stare de Alerta 2020
Articolul precedentITM – mod de lucru conform Ordinului 874/2020 al Ministerului Sănătății
Articolul următorLegea nr. 62/2020 – facilități plata chiriei (plata chiriei către proprietari va fi efectuată de organul fiscal teritorial competent)
Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă - DESCARCA DE AICI - triajul epidemiologic se...important-ministerul-sanatatii-precizari-privind-obligativitatea-triajului-epidemiologic-la-intrarea-intr-o-incinta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.