NEWS – documentele necesare, care se depun și se procesează online (pentru obținerea șomajului tehnic la SRL, PFA, II, etc.)

6
1679

Potrivit Min. Muncii – agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă și cele pentru plăți și inspecție socială procesează, din 1 aprilie, solicitările pentru obținerea șomajului tehnic.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat că, începând de miercuri, 1 aprilie, pot fi depuse cererile și declarațiile pe propria răspundere în vederea obținerii sprijinului oferit de Guvern, pe perioada stării de urgență, sub forma șomajului tehnic.

Demnitarul a dat asigurări că toate agențiile județene sunt pregătite să preia și să proceseze rapid aceste solicitări și că se vor face eforturi în vederea achitării sumelor solicitate de angajatori într-un termen mai scurt de 15 zile, iar în cazul PFA, contracte de drepturi de autor, sportivi etc. se va încerca ca plățile să se facă în mai puțin de 10 zile.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Astfel, angajatorii vor transmite online Agențiilor Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), fiecare în județul în care are sediul social, documentele necesare pentru obținerea fondurilor de la stat în vederea acoperirii salariilor/veniturilor angajaților lor care se află în șomaj tehnic. Fiecare AJOFM are o adresă de email dedicată pentru preluarea documentelor: [email protected] (ex: [email protected]) .

Menționăm că aceste fonduri pot fi solicitate pentru angajații cu contracte individuale de muncă înregistrate în REVISAL și care au fost suspendate conform Codului Muncii – Legea nr. 53/2003, în baza art. 52 lit. c), până la încetarea stării de urgență provocată de COVID 19.

NOU – OUG nr. 32/2020 – modificare OUG 30/2020 – somaj tehnic (noile măsuri anunțate de Guvern) – click aici

Documentele necesare, care se depun și se procesează online sunt:

-cerere;
-declaratie pe proprie răspundere;
-lista cu angajații care intră în șomaj tehnic.

Plata fondurilor necesare către angajatori se va face în termen de maxim 15 zile, iar plata angajatorilor către salariații aflați în somaj tehnic se va efectua în 3 zile.

Precizăm că angajatul în șomaj tehnic va primi 75% din din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, și în perioada de șomaj tehnic îi vor fi achitate CAS, CASS și impozitele aferente.

NOU – OUG nr. 33/2020 – măsuri fiscale noi (bonificații plăți anticipate impozit profit/venit, scuturi taxe vamale, etc.) – click aici

Angajatorii sau angajații care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la acordarea șomajului tehnic, pot apela: 021/4444-000, număr cu tarif normal.

Tot de miercuri, 1 aprilie 2020, se pot transmite către Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) documentele necesare pentru obținerea fondurilor/sprijinului financiar de la stat pentru acoperirea veniturilor următoarelor categorii afectate de criza COVID 19:

1. – PFA – uri;

– Întreprinderi individuale;
– Întreprinderi de familie;
– Profesii liberale.

2. Sportivii, respectiv cei cu contracte de activitate sportivă, antrenorii, arbitrii etc.

3. Persoanele fizice cu drepturi de autor și drepturi conexe (ex. scriitori, compozitori, fotografi, artiști plastici)

NOU – OUG nr. 37/2020 – facilitați credite pentru anumite categorii de debitori (amânarea ratelor bancare) – click aici

Condiția de bază pe care aceste categorii de persoane trebuie să o îndeplinească pentru a beneficia de sprijinul financiar de la stat este întreruperea activității ca urmare a stării de urgență determinată de COVID 19.

Documentele care trebuie depuse:

– Cerere;
– Declarație pe proprie răspundere;
– Alte acte ce pot ajuta în soluționarea solicitării (ex: extras de cont bancar).

Persoanele care doresc să obțină informații suplimentare privind obținerea sprijinului acordat de stat prin ANPIS, pot apela următoarele numere de telefon: 0786.59.46.87; 0786.56.09.30; 0786.56.09.22; 0786.16.95.92; 0786.39.39.86, iar adresele de email din fiecare județ, unde pot fi trimise documentele pot fi găsite aici: http://www.mmanpis.ro/wp-content/uploads/2020/03/EMAIL-PLATI-COVID.pdf

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a precizat că depunerea documentelor, pentru pentru perioada 16-31 martie 2020, se face între 1-10 aprilie.

Cuantumul ce va fi acoperit din bugetul de stat, în cazul sportivilor este de 75% din drepturile în bani aferente contraprestației activității sportive, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.

Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul

REVEDEȚI PREZENTAREA
Salarizare
Articolul precedentCNAS – noile reglementări, adoptate ieri, privind modul de acordare a serviciilor medicale pe perioada stării de urgență
Articolul următorOrdin MMPS nr. 741/2020 – model documente conform art. XII alin. (1) din OUG 30/2020 (cerere, declarație, listă)
Potrivit Min. Muncii - agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă și cele pentru plăți și inspecție socială procesează, din 1 aprilie, solicitările pentru obținerea șomajului tehnic. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat că, începând de miercuri, 1 aprilie, pot fi...news-documentele-necesare-care-se-depun-si-se-proceseaza-online-pentru-obtinerea-somajului-tehnic-la-srl-pfa-ii-etc

6 COMENTARII

 1. Bună seara. Vă rog frumos să mă ajutaţi la nişte întrebări ?
  1. Care este documentul care stă la baza inventarierii capitalurilor proprii, în speţă capital social ?
  2. Numerarul din casierie trebuie să se depună, în mod obligatoriu, la bancă, la sfârşitul zilei, sau a 2-a zi sau poate să rămână peste noapte în casieria SC ? Dacă da care este documentul ?
  3. Preţul de imputaţie poate fi mai mare sau egal cu valoarea contabilă (de intrare) a bunului respectiv imputat ?
  4. În câte exemplare se poate întocmi procesul verbal privind rezultatele inventarierii ?
  5. Elementele patrimoniale se totalizează în Registrul Inventar ?
  6. Dacă un SRL obţine un profit de 2296 lei ce calculăm : impozit pe profit sau impozit pe venit şi în ce cotă dacă are 15 angajaţi ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.