AcasăReglementari contabilePanou de înștiințare (model) - obligatoriu în cazul lipsei autorizației de securitate...

Panou de înștiințare (model) – obligatoriu în cazul lipsei autorizației de securitate la incendiu (se afișează în dreptul intrărilor în spatiile respective)

Dupa cum stiti deja, daca urmariti acest site, in urma publicarii articolului de saptamana trecuta, cu privire la ce trebuie să se afișeze la orice magazin/punct de lucru (actualizat 2019) – afișe obligatorii comercianți/prestatori servicii/etc.CLICK AICI PENTRU DETALII – colegii de pe grupurile de Facebook ne-au semnalizat obligatia afisarii in magazin, punct de lucru, sediu social, etc. – a placutei cu numerele de urgență 112 – 113MODEL PE CARE IL GASITI AICI – dar si a obligatiei de a marca în dreptul intrărilor din magazin, punct de lucru, sediu social, etc. – a unor panouri înștiințare cu privire la lipsă autorizației de securitate la incendiu.

Obligatia afisarii panourilor este reglementata de Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor (art. 30, alin. 8), care precizeaza urmatoarele :

(8) Până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu conform alin. (5), beneficiarii investiţiilor care vizează construcţii publice au obligaţia să realizeze şi să amplaseze panouri de înştiinţare în dreptul intrărilor în spaţiile respective, cu următorul conţinut, tipărit cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roşie, pe fundal alb: “Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu.”

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Conform art. 45 (pct. III.) – amenda pentru nerespectarea obligatiei este de la 2.501 lei la 5.000 lei (alin. k) – adica nerespectarea obligaţiei de realizare şi amplasare a panourilor de înştiinţare de către beneficiarii investiţiilor în construcţii şi amenajări, conform prevederilor art. 30 alin. (8)

PENTRU A DESCARCA MODELUL DE PANOU – CLIC AICI

Obligația de marcare a spațiilor vizează categoriile de construcții cu următoarele destinații și funcțiuni:

I. clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de comerț – baruri, cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, magazine, supermagazine și hipermagazine;
II. clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de cultură – teatre, cinematografe, săli polivalente, săli de spectacole sau altele asemenea, destinate sau deschise participării publicului;
III. clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de turism – hoteluri, moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice, pensiuni, apartamente și camere de închiriat în regim hotelier.

PS – in cazul in care considerati ca modelul nostru nu este conform, il puteti realiza voi, urmand indicatiile de mai sus (legale).

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti deja, daca urmariti acest site, in urma publicarii articolului de saptamana trecuta, cu privire la ce trebuie să se afișeze la orice magazin/punct de lucru (actualizat 2019) – afișe obligatorii comercianți/prestatori servicii/etc. - CLICK AICI PENTRU DETALII - colegii de pe...Panou de înștiințare (model) - obligatoriu în cazul lipsei autorizației de securitate la incendiu (se afișează în dreptul intrărilor în spatiile respective)
error: Conținutul este protejat !!