Declarație privind beneficiarul real al persoanei juridice – model oficial publicat de ONRC (amendă până la 10.000 lei)

1
2918

Adusa de Legea 129/2019 (Art. 4) – pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative – declarația privind beneficiarii reali al persoanei juridice – este un document obligatoriu, iar nerespectarea completarii acesteia in termen – constituie contraventie si se sancționează cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Potrivit informatiilor furnizate de colegii de pe grupurile de Facebook (Judith Lajos) – CLICK AICI PENTRU ACCES GRUP – pentru SRL-uri termenul este iulie 2020. O parte din colegi au depus aceasta declaratie la ONRC – pentru toate firmele din portofoliu, mai bine zis asociatii in cazul SRL-urilor si actionarii in cazul SA-urilor. SRL-urile au termen de un an iar SA-urile de 18 luni de la intrarea in vigioare a legii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Important este ca patronii/asociatii din firma sa scrie exact si corect in declaratia data de fata cu juristii de la ONRC , numarul asociatilor din firma, procentul de participare a fiecaruia, precum si numarul total de parti sociale, din care ii revin. Deci trebuie sa stie exact ce este in statut, pentru ca cei de la ONRC nu ii ajuta. Patronul/Asociatul trebuie sa declare de la sine putere, cine sunt beneficiarii reali.

PENTRU A DESCARCA MODEL DECLARATIE – CLICK AICI

ATENTIE In cateva zile de la depunerea declaratiei, trebuie mers din nou la ONRC dupa rezolutie. Patronii/Asociații trebuie să meargă personal la ONRC cu – carte de identitate/buletin (original+copie simpla), dosar cu sina, copie CUI si CIF (asa s-a cerut colegilor de pe grup, pentru a putea da declaratia).

REVEDEȚI PREZENTAREA
ONRC
Articolul precedentÎnregistrarea în scopuri de TVA prin opțiune, în 2019 (dacă CA este inferioară plafonului de scutire de 300.000 lei)
Articolul următorPanou de înștiințare (model) – obligatoriu în cazul lipsei autorizației de securitate la incendiu (se afișează în dreptul intrărilor în spatiile respective)

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.