Declarație privind beneficiarul real al persoanei juridice – model oficial publicat de ONRC (amendă până la 10.000 lei)

1
2393

Adusa de Legea 129/2019 (Art. 4) – pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative – declarația privind beneficiarii reali al persoanei juridice – este un document obligatoriu, iar nerespectarea completarii acesteia in termen – constituie contraventie si se sancționează cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Potrivit informatiilor furnizate de colegii de pe grupurile de Facebook (Judith Lajos) – CLICK AICI PENTRU ACCES GRUP – pentru SRL-uri termenul este iulie 2020. O parte din colegi au depus aceasta declaratie la ONRC – pentru toate firmele din portofoliu, mai bine zis asociatii in cazul SRL-urilor si actionarii in cazul SA-urilor. SRL-urile au termen de un an iar SA-urile de 18 luni de la intrarea in vigioare a legii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Important este ca patronii/asociatii din firma sa scrie exact si corect in declaratia data de fata cu juristii de la ONRC , numarul asociatilor din firma, procentul de participare a fiecaruia, precum si numarul total de parti sociale, din care ii revin. Deci trebuie sa stie exact ce este in statut, pentru ca cei de la ONRC nu ii ajuta. Patronul/Asociatul trebuie sa declare de la sine putere, cine sunt beneficiarii reali.

PENTRU A DESCARCA MODEL DECLARATIE – CLICK AICI

ATENTIE In cateva zile de la depunerea declaratiei, trebuie mers din nou la ONRC dupa rezolutie. Patronii/Asociații trebuie să meargă personal la ONRC cu – carte de identitate/buletin (original+copie simpla), dosar cu sina, copie CUI si CIF (asa s-a cerut colegilor de pe grup, pentru a putea da declaratia).

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.