AcasăTVA - modificari si noutatiDeterminare plafon de scutire de TVA cabinet avocatura - speță oficială ANAF

Determinare plafon de scutire de TVA cabinet avocatura – speță oficială ANAF

Intrebare – La determinarea cifrei de afaceri care serveşte drept referinţă pentru aplicarea regimului special de scutire de TVA pentru un cabinet de avocatură se cumulează cifra de afaceri realizată de un avocat prin acest cabinet cu veniturile repartizate avocatului de o întreprindere profesională unipersonală cu răspundere limitată (IPURL) la care este asociat ?

Raspuns

Din punct de vedere al taxei pe valoarea adăugată activitatea de practician în insolvență desfășurată sub forma de IPURL, care este persoană juridică, trebuie considerată activitate distinctă de activitatea cabinetului de avocatura care nu are personalitate juridică.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Ca atare, la determinarea cifrei de afaceri care serveşte drept referinţă pentru aplicarea regimului special de scutire de TVA pentru un cabinet de avocatură se iau in calcul numai veniturile realizate de cabinet, fara a se cumula cu veniturile repartizate avocatului de o întreprindere profesională unipersonală cu răspundere limitată (IPURL) la care acesta este asociat.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 310 alin. (1) și (2)
– Legea nr 51 / 1995 articolul 5 alin. (2)
– Legea nr 86 / 2006 articolul 11, art. 21 alin.(3)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 24.04.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - La determinarea cifrei de afaceri care serveşte drept referinţă pentru aplicarea regimului special de scutire de TVA pentru un cabinet de avocatură se cumulează cifra de afaceri realizată de un avocat prin acest cabinet cu veniturile repartizate avocatului de o întreprindere profesională...Determinare plafon de scutire de TVA cabinet avocatura - speță oficială ANAF
error: Conținutul este protejat !!