AcasăDeclaratii fiscaleRegistrul ONG (entități/unități de cult) pentru deducerile fiscale - ce a adus...

Registrul ONG (entități/unități de cult) pentru deducerile fiscale – ce a adus nou Ordinul ANAF 819/2019 (plus link oficial registru)

Dupa cum stiti, de saptamana trecuta, in Monitorul Oficial nr. 223 din 22.03.2019, a fost publicat Ordinul Presedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 819 din 19 Martie 2019text integral – pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum și a modelului și conținutului unor formulare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor) :

– Potrivit prevederilor Codului fiscal aşa cum au fost acestea modificate prin Legea nr. 30/2019, sponsorizările efectuate de plătitorii de impozit pe profit şi de impozit pe veniturile microîntreprinderilor către ONG-uri sau unităţi de cult, începând cu data de 1 aprilie 2019, vor putea fi scăzute de acestea din impozitele datorate, în anumite limite, doar dacă beneficiarii sumelor sunt înscrişi în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

UPDATE – Formularul 163 – Cerere de înscriere/radiere în/din Registrul entităților/unităților de cult (ANAF a publicat PDF-ul inteligent) – click aici

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– În mod similar, persoanele fizice vor putea redirecţiona 3,5% din impozitul datorat pe veniturile din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, salarii, pensii sau cedarea folosinţei bunurilor, către ONG-uri sau unităţi de cult, începând cu data de 1 aprilie 2019, doar dacă beneficiarii sumelor sunt înscrişi în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

– REGISTRUL se organizează de ANAF. Înscrierea în registru se realizează pe baza solicitării entităţii, dacă sunt îndeplinite cumulativ, la data depunerii cererii, următoarele condiţii:

a) desfăşoară activitate în domeniul pentru care a fost constituită, pe baza declaraţiei pe propria răspundere;
b) şi-a îndeplinit toate obligaţiile fiscale declarative prevăzute de lege;
c) nu are obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat, mai vechi de 90 de zile;
d) a depus situaţiile financiare anuale, prevăzute de lege;
e) nu a fost declarată inactivă, potrivit art. 92 din Codul de procedură fiscală.

Registrul va fi public, potrivit legii, se va afisa pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa www.anaf.ro/lnformatii publice – mai exact aici CLICK PE LINK.

– Înscrierea în registru se solicită prin depunerea Formularului 163 “Cerere de înscriere/radiere în/din Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale”. Cererea se completează cu ajutorul aplicației informatice afișată pe site-ul ANAF și se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

– Împreună cu cererea, entitatea/unitatea de cult depune și certificatele de atestare fiscală eliberate de organele fiscale locale, în a căror evidență aceasta este înregistrată ca plătitor de impozite și taxe locale.

– Cererea se soluționează în termen de 10 zile de la depunere, de către compartimentul cu atribuţii în gestiunea registrului contribuabililor și declaraţiilor fiscale din cadrul organului fiscal competent în a cărui evidență fiscală este înregistrată entitatea/unitatea de cult.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, de saptamana trecuta, in Monitorul Oficial nr. 223 din 22.03.2019, a fost publicat Ordinul Presedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 819 din 19 Martie 2019 - text integral - pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care...Registrul ONG (entități/unități de cult) pentru deducerile fiscale - ce a adus nou Ordinul ANAF 819/2019 (plus link oficial registru)
error: Conținutul este protejat !!