AcasăCodul munciiITM oficial - alte adaosuri la salariul de bază lunar brut, precum...

ITM oficial – alte adaosuri la salariul de bază lunar brut, precum comisioanele, bonus-urile și alte gratificații acordate de angajatori, NU se vor înregistra in Revisal

Pentru o cât mai bună înţelegere a procedurilor legale, Inspectoratele Teritoriale de Muncă atrag atenţia angajatorilor cu privire la îndeplinirea prevederilor legislative legate de transmiterea datelor în registrul general de evidenţă a salariaţilor.

Conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor:

• art. 3, alin. (2), lit. h „ Angajatorii (…) completează registrul în ordinea angajării persoanelor, cu următoarele date, fără a avea caracter limitativ…. h) salariul de bază lunar brut, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă sau, după caz, în contractul colectiv de muncă”.

PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

UPDATE – Model de pontaj ce permite automatizarea operațiilor – recunoaștere zile week-end, completare ore lucrate și ore suplimentare, etc. – click aici

• art. 14, alin. (2) „Până la data achiziţionării noului sistem informatic, angajatorii prevăzuţi la art. 1 vor transmite datele în registru conform aplicaţiei informatice existente pe portalul Inspecţiei Muncii la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”.

În sistemul informatic REGES privind Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor angajatorii transmit numai informaţii privind salariul de bază lunar brut şi sporurile conform versiunii actuale a aplicaţiei informatice REVISAL 6.0.6 existentă pe portalul Inspecţiei Muncii http://www.inspecţiamuncii.ro/reges, în acord cu specificaţiile tehnice puse la dispoziţie de Inspecţia Muncii pentru angajatorii care folosesc sisteme proprii de gestionare a registrului.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Având în vedere prevederile legale sus menţionate, precum şi specificaţiile tehnice aferente sistemului REGES, corespunzător versiunii 6.0.6 a aplicaţiei informatice REVISAL existentă pe portalul Inspecţiei Muncii, angajatorii au obligaţia să transmită în registru numai salariul de bază lunar brut şi sporurile uzuale menţionate în Anexa 21 din Specificaţiile Tehnice – Nomenclator privind sporurile uzuale, respectiv să completeze câmpul „Sporuri angajator” pentru situaţia în care angajatorii acordă alte sporuri decât cele stabilite în Anexa nr. 21.

Prin urmare, alte adaosuri la salariul de bază lunar brut, precum comisioanele, bonusurile şi alte gratificaţii acordate de angajatori, NU se vor înregistra în versiunea actuală a sistemului REGES.

Termene legale REVISAL (2019) – pentru transmitere inițială (încheiere CIM), dar și a modificărilor (AA și altele) – click aici

Sursa (cu multumiri) – Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Pentru o cât mai bună înţelegere a procedurilor legale, Inspectoratele Teritoriale de Muncă atrag atenţia angajatorilor cu privire la îndeplinirea prevederilor legislative legate de transmiterea datelor în registrul general de evidenţă a salariaţilor. Conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă...ITM oficial - alte adaosuri la salariul de bază lunar brut, precum comisioanele, bonus-urile și alte gratificații acordate de angajatori, NU se vor înregistra in Revisal
error: Conținutul este protejat !!