AcasăCodul munciiPersoanele care urmează programe de internship au dreptul la deducerea personală din...

Persoanele care urmează programe de internship au dreptul la deducerea personală din venitul net lunar din salarii?

Intrebare – Persoanele care urmeazã programe de internship au dreptul la deducerea personală din venitul net lunar din salarii?

Raspuns

Potrivit Codului fiscal, venitul obținut de persoanele care urmează programe de internship este venit asimilat salariilor.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Conform Codului fiscal, persoanele fizice au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formã de deducere personalã, acordatã pentru fiecare lunã a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se aflã funcţia de bazã.

Persoanele care urmeazã programe de internship nu au încheiate contracte individuale de muncã în baza cãrora sã îşi stabileascã locul unde se aflã funcţia de bazã.

Prin urmare, persoanele care urmeazã programe de internship nu au dreptul la deducerea personală din venitul net lunar din salarii.

TOATE SPETELE DE LA ANAF (FOARTE UTIL) – CLICK AICI

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul .76 alin.(2) lit. s) și 77 alin (1)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 21.11.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!