Aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) – încasarea contravalorii gazelor naturale

1
785

Intrebare – Se pot utiliza aparate de marcat electronice fiscale la incasarea contravalorii gazelor naturale furnizate catre persoane fizice?

Raspuns

Incasarea contravalorii gazelor naturale este exceptata de la utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, situatie in care este obligatorie emiterea de chitante, potrivit legii.

Insa, operatorii economici pot opta pentru utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, in conditiile legii, astfel incat acestia pot elibera clientilor bonuri fiscale.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Urmare celor mentionate, la incasarea contravalorii gazelor naturale furnizate catre persoane fizice operatorii economici pot elibera chitanta sau bon fiscal, daca au optat pentru dotarea cu case de marcat..

Baza legala

– Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28 / 1999 articolul 2 lit. k
– Hotararea guvernului nr 479 / 2003 articolul 1 al. 3 si art. 2

TOATE SPETELE DE LA ANAF (FOARTE UTIL) – CLICK AICI

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 21.11.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Articolul precedentPerioada fiscală la TVA pentru persoanele impozabile care efectuează achiziții intracomunitare de bunuri (AIC) – info 2019
Articolul următorULTIMA ORĂ (ANAF) – 15 martie 2019 – termenul limită pentru depunerea Formularului 230

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.