AcasăLegislatie actualizataOPANAF 3201/2018 - regularizare creanțe la reconsiderarea tranzacțiilor (MOF 61/2019)

OPANAF 3201/2018 – regularizare creanțe la reconsiderarea tranzacțiilor (MOF 61/2019)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 61 din 23 ianuarie 2019, a fost publicat Ordinul Preşedintelui ANAF nr. 3201 din 20 decembrie 2018 privind Procedura de regularizare a obligaţiilor fiscale în cazul reconsiderării unei tranzacţii/reîncadrării formei unei activităţi de către organul fiscal central.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atenției cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) , precum si textul integral.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– Potrivit prevederilor art. 11 alin. (1) din Codul fiscal, la stabilirea sumei unui impozit, ANAF poate să nu ia în considerare o tranzacţie care nu are un scop economic, ajustând efectele fiscale ale acesteia, sau poate reîncadra forma unei activităţi pentru a reflecta conţinutul economic al tranzacţiei/activităţii.

– Conform alin. (1) al art. 171 din Codul de procedură fiscală, obligaţiile fiscale stabilite de ANAF ca urmare a reconsiderării unei tranzacţii se regularizează cu obligaţiile fiscale declarate/plătite de contribuabil/plătitor aferente respectivei tranzacţii.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 3201/2018 – CLICK AICI

– În acest caz, sumele achitate în contul obligaţiilor fiscale declarate/plătite de contribuabil/plătitor se consideră, în totalitate, indiferent de bugetul unde au fost ulterior distribuite, a reprezenta plăţi anticipate în contul obligaţiilor fiscale stabilite ca urmare a reconsiderării, cu regularizarea ulterioară între bugete.

– Sumele stabilite de ANAF se regularizează cu obligaţiile fiscale declarate/plătite de contribuabil/plătitor aferente anterior reconsiderării, indiferent dacă, din punct de vedere fiscal, în urma reconsiderării/reîncadrării, are loc translatarea obligaţiilor fiscale de la o persoană fizică/juridică la altă persoană fizică/juridică.

ATENTIE – Ultima Ora – ANAF a demarat operațiunea “Iceberg” (pentru tot anul 2019) – click aici

– Au fost totodată reglementate detaliat:

a) Procedura de regularizare a plăţilor anticipate în cazul reconsiderării unei tranzacţii pentru care s-a aplicat impozitul pe venit din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal al persoanelor fizice şi care a fost reîncadrată ca activitate independentă de către ANAF.
b) Procedura de regularizare a plăţilor anticipate în cazul reconsiderării unei tranzacţii pentru care s-a aplicat impozitul pe venit din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal al persoanelor fizice şi care a fost reîncadrată ca activitate independentă, ca urmare a declarării de către contribuabil a veniturilor obţinute din activităţi independente.
c) Procedura de regularizare a plăţilor anticipate în cazul reîncadrării formei unei activităţi, din activitate independentă în activitate dependentă, de către ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!