OPANAF 3200/2018 – actualizare formulare, D 101 „Declarație privind impozitul pe profit” și 120 „Decont privind accizele”

3
756

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 18 din 8 ianuarie 2019, a fost publicat – Ordinul preşedintelui ANAF nr. 3200 din 20 decembrie 2018 privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.386/2016 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit” şi 120 „Decont privind accizele”.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) , precum si textul integral:

– A fost aprobat noul format al Declaraţiei 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit”, formular care va fi folosit începând cu declararea impozitului pe profit aferent anului 2018.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– Au fost modificate în mod corespunzător şi instrucţiunile de completare, făcându-se precizări refereritoare la:

a) modul de completare al perioadei pentru contribuabilii care devin plătitori de impozit pe profit în timpul unui an (ex. trec de la micro la profit, prin opţiune, urmare a majorării capitalului social);
b) evidenţierea valorii cheltuielilor cu dobânzile nedeductibile fiscal pentru anul fiscal curent, dar care sunt reportate pentru perioada următoare, potrivit prevederilor Codului fiscal;
c) modul de înscriere a sumei ce reprezintă scutirea de impozit pe profit, în conformitate cu prevederile Legii cooperaţiei agricole.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 3200/2018 – CLICK AICI

NOU – Legea 344/2018 – modificări disciplină financiară (încasări și plați în numerar)click aici

3 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.